Boc, despre varianta cu Basescu premier: Orice este posibil

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 20:20
1848 citiri
Boc, despre varianta cu Basescu premier: Orice este posibil

Fostul premier Emil Boc vede posibila varianta ca Traian Basescu sa fie desemnat premier de Crin Antonescu, asa cum a declarat marti seara acesta din urma.

"Gura pacatosului adevar graieste. Vorba biblica este mai sugestiva decat orice. Cu asta am spus totul", a declarat Emil Boc, raspunzand unei intrebari legate de afirmatia lui Crin Antonescu, potrivit caruia, in cazul in care va ajunge presedinte, ar putea sa-l numeasca premier pe Traian Basescu.

Emil Boc a mai spus ca "orice e posibil in lumea aceasta", referindu-se la posibilitatea coabitarii lui Crin Antonescu cu Traian Basescu din posturile de presedinte al tarii, respectiv premier.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca in cazul in care va ajunge presedinte al Romaniei il va pune pe Traian Basescu premier, daca acesta ar fi propus pentru functie de un partid sau o alianta care ar castiga alegerile parlamentare, punctand ca nu crede ca se va ajunge in aceasta situatie.

Antonescu a fost intrebat in ce conditii l-ar desemna pe Traian Basescu premier si ce ar trebui sa se intample pentru a se ajunge intr-o astfel de situatie.

In ce conditii l-ar numi Antonescu pe Traian Basescu premier (Video)

"Un lucru simplu, ca nu este deloc exclus, teoretic. Un partid care castiga alegerile parlamentare sau o coalitie care castiga alegerile parlamentare in Romania sa vina la mine si sa-mi spuna: Noi am castigat alegerile parlamentare, domnul Traian Basescu este candidatul nostru oficial pentru functia de prim-ministru.

In acel moment Traian Basescu ar fi desemnat prim-ministru al Romaniei, pentru ca tocmai in acest sens am inteles eu mereu Constitutia, chiar cea actuala, si in orice caz in acest sens vrem sa o modificam explicit, constrangator.

Desemnarea prim-ministrului nu este o operatiune cu caracter subiectiv a presedintelui. Presedintele trebuie sa ia nota prin desemnarea sa de alegerea pe care au facut-o cetatenii. Cetatenii au ales o majoritate in Parlament, care acea majoritate decide cine va fi prim-ministru, presedintele oficiind pur si simplu consacrarea acestei vointe", a spus liderul PNL, la Realitatea TV.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Emil Boc Basescu premier, #Boc Antonescu Basescu premier , #Traian Basescu