Boc - cel mai nefericit dintre pamanteni (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 30 August 2011, ora 14:03
2789 citiri
Boc - cel mai nefericit dintre pamanteni (Opinii)

Emil Boc a fost facut in toate felurile posibile si imposibile. De la "simplul executant" al lui Traian Basescu pana la "sluga" presedintelui, premierul a indurat cu stoicism toate atacurile, cel mai adesea imun si de o duritate nemaiintalnita pana acum.

Probabil, niciun alt politician roman, care a ocupat vreodata o functie atat de importanta, nu a incasat din partea presei, societatii civile si romanilor, in general, lovituri atat de puternice si repetate cu o constanta pana la urma sadica.

Le-a incasat pe toate fara sa zica nimic. Cu o constiinta de razboinic pornit la lupta gata sa moara in orice clipa, Emil Boc si-a dus crucea pana la capat. Nimic si nimeni nu il mai poate rasturna. Probabil aceasta suma de factori i-a inoculat si domniei sale gandul ca este un martir in viata pe altarul patriei. In ciuda obedientei sale cel mai adesea dezgustatoare, in comparatie cu sadismul practicat, de exemplu, dinspre Ministerul Muncii - acolo unde Lazaroiu si consilierul sau propovaduiesc cele mai teribile teze ale cinismului radical - Emil Boc are cel mai adesea valente ale unui umanism pe cale de disparitie in jurul sau.

Oricate bube ai putea sa-i descoperi lui Emil Boc, nu poti sa nu-i recunosti latura sa umana, dorinta de a face binele, sinceritatea unor declaratii sau buna intentie... Ca ele dispar in oceanul intereselor cainesti din spatele si din fata sa, ca el devine doar o interfata umana si un simplu executant al unor ganduri, planuri si intentii ce sunt paralele cu interesul general al romanilor... asta e deja alta discutie si ea este deja mult prea comentata. Sa zabovim putin insa asupra omului Emil Boc.

Nu o data l-am auzit pe premier cum insista sa ne spuna ca nu are nevoie de concediu. Ca munceste oricat e nevoie, se intelege - daca tara o cere, ca e gata sa nu doarma nici noptile, pentru propasirea patriei, si ca asteapta acelasi sacrificiu si din partea colaboratorilor sai. Onorabil, nimic de spus! Imi aduc aminte ca un fost ministru (reprezentant al PDL) in Executivul condus de Emil Boc imi spunea ca, daca ar avea ceva sa-i reproseze premierului, atunci ar fi faptul ca aceasta nu asculta... Nici pe el, nici pe altii. Ca nu are timp sa stea de vorba pe indelete, ca e mult prea expeditiv pentru importanta functiei pe care o reprezinta. Cred ca e absolut plauzibil.

La cat de agitat si framantat este, Boc nici nu pare tipul dispus a avea linistea interioara necesara pentru a sta la un pahar de vorba, gata sa mediteze impreuna in urma unei discutii pe o problema sau alta. E aproape o consolare, desi tocmai asta e o tragedie in sine, sa-l auzi cum recunoaste ca nu mai are timp sa mediteze sau sa reflecteze la nimic.

"Din nefericire, de trei ani aproape nu am timp la o reflectie personala pentru ca viata aceasta este atat de densa, nici concediu n-am avut in acesti ani incat in fiecare zi am o problema fie cu sanatatea, fie cu agricultura, cu factura la incalzire, pensii, salarii, minerit. Zilnic aceste probleme apar. Asta este viata, din nefericire" - Emil Boc, in cea mai recenta aparitie la B1 Tv. Ce sa-i mai spui, cand oricum nu ar intelege? Ca e normal si, in cazul unui premier, absolut NECESAR sa ai timp de reflectie, de meditatie, sa ai linistea necesara acestui proces; ca se impune chiar ca un prim ministru sa cantareasca profund actiunile si deciziile sale - mai e nevoie sa o spunem?

Evident, Emil Boc nu are timp pentru astfel de fleacuri si pentru ca nu are nevoie. Lui deciziile si actiunile ii sunt impuse, asta nu e mai e niciun secret. Rezulta clar din insasi sinceritatea lui Emil Boc. In aceeasi emisiune, premierul a mai spus ca nu se considera "complet nefericit", desi nici fericit nu il tinea sa spuna ca este. Personal, pentru faptul ca a ajuns sa nu aiba timp nici macar sa mediteze asupra vietii sale, consider ca e mai mult decat nefericit. E doar ca un somnambul, care nici nu poate sa isi constientize macar starea in care a ajuns sa vietuiasca.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Emil Boc prim ministru, #Partidul Democrat Liberal, #Guvernul Romaniei , #guvern