Boc anunta ca PDL nu propune premier si trece in Opozitie

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 17:36
2980 citiri
Boc anunta ca PDL nu propune premier si trece in Opozitie
Foto:Realitatea TV

Presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat vineri, dupa consultarile cu presedintele Traian Basescu de dupa demiterea prin motiune de cenzura a guvernului Mihai Razvan Ungureanu, ca formatiunea sa nu va propune un nume pentru functia de premier si lasa USL sa-si asume guvernarea si sa termine majorarea salariilor bugetarilor pe care a propus-o fostul Cabinet.

"Punctul de vedere al PDL e ca actuala Coalitie guvernamentala nu mai exista. Doi- Partidul Democrat Liberal, ca principal partid al Coalitiei, nu nominalizeaza un alt candidat pentru functia de prim minisru. Trei - PDL apreciaza ca cei care au reusit sa intruneasca in Parlament majoritatea trebuie sa-si asume guvernarea tarii", a declarat Boc.

El a cerut USL sa formeze "un guvern cu obiective clare", in primul rand oprirea instabilitatii politice, care "face rau tarii".

Boc a cerut USL sa formeze un guvern capabil sa duca la bun sfarsit reintregirea salariilor bugetarilor.

"Trebuie rapid ca cei care au majoritate sa-si asume guvernarea si sa rezolve problemele tarii - de a conserva stabilitatea tarii atat de greu obtinuta prin masurile din ultimii 2 ani. Romania e stabila, are un prestigiu international obtinut si trebuie sa fie aparat.

In al doilea rand, asa cum stiti, reintregirea salariilor e pregatita si trebuie imediat luata si noul guvern are obligatia ca in noiembrie sa predea o guvernare a tarii care sa aiba urmatoarele caracteristivi: stabilitate, prestigiu international si asigurarea stabilitatii pe termen lung. Speram ca responsabilitaea sa fie imediat asumata si Romania sa nu stea in instabilitate politica. Toti acestia au responsabilitatea sa asume stabilitatea tarii.

Cei care azi si-au asumat responsabilitatea de a darama un guvern au responsabilitatea de a forma un nou guvern. Cei care au fost la guvernare ne-am asumat public de a pierde voturi, imagine. Cei care au majoritatea au obligatia sa asume majorarea salariilor si toate masurile pregatite de Cabinetul Ungureanu", a completat Emil Boc.

Guvernul Ungureanu a cazut- LIVE

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a picat, vineri, in urma motiunii de cenzura depusa de Opozitie. Georgian Pop a facut anuntul oficial al numaratorii voturilor.

Si-au exercitat votul 248 de parlamentari. Pentru caderea Guvernului sunt necesare 231 de voturi "pentru" si s-au inregistrat 235.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#PDL consultari Basescu premier, #Boc PDL propunere premier , #PDL
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ha ha ha , e superb ! poate intra Basescu in USL si Iliescu la PDL !
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5