Boc a desfiintat-o pe Elena Udrea (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 12 Iunie 2012, ora 12:47
16121 citiri
Boc a desfiintat-o pe Elena Udrea (Opinii)
Foto: Arhiva

A fost aleasa in fruntea organizatiei de Bucuresti a Partidului Democrat Liberal fiind declarata Soarele PDL. E momentul ca toti democrat liberalii sa isi aminteasca momentul.

Poate ii va ajuta sa inteleaga mai bine ce s-a intamplat duminica si de ce au fost macelariti in asemena hal - inca nu prea crunt - de alegatorii romani altfel pasnici si docili. Cum faceau temenele toti "greii" PDL in fata unui fenomen al ambitiei pure fara limite si fara nicio substanta!

Fenomenul a existat doar pentru ca a vrut un singur om, altul in afara de "Kill Bill - ul politicii romanesti". Un om care a incurajat-o si a sustinut-o in galopul sau accelerat catre varful partidului. Acum cred ca Blaga se sufoca de nervi.

Dar Boc? Nu ar trebui el sa-i anunte demiterea, macar din fruntea organizatiei din Capitala? Nu ar trebui sa fi citit deja doar titluri care sa ne spuna cum si cand a desfiintat-o Boc pe Udrea, pentru dezastrul de la Bucuresti? Cu siguranta asta ar fi trebuit sa se intample, daca nefirescul ascensiunii doamnei nu ar sugruma inca liderii pedelisti.

Emil Boc a castigat, inexplicabil aproape, batalia pentru Cluj. De cealalta parte, Elena Udrea, in calitate de presedinte PDL Bucuresti, a pierdut tot ce se putea in Bucuresti. Absolut nimic pastrat, nimic castigat - o infrangere generala umilitoare. Doar candidatul Silviu Prigoana declara cele 17 procente un rezultat incredibil de bun. In rest, liniste.

Elena Udrea e disparuta si nu a rostit niciun cuvant, in timp ce lideri importanti ai partidului merg cu privirea plecata in pamant.

In orice tara normala, in orice partid construit pe baze si principii sanatoase, dupa o astfel de catastrofa, titlul acestui text de opinie ar fi trebuit sa fie titlul tuturor stirilor de a doua zi. Daca principalii responsabili nu si-ar fi prezentat demisia singuri. In PDL nu s-a intamplat nici una, nici alta.

Si probabil nici nu se vor petrece. Din punctul asta de vedere, singurul castigator al strategiei PDL de dupa esecul de la locale e doar USL.

Adevarul e, totusi, ca victoria lui Boc de la Cluj e cel mai otravit succes. E o performanta incontestabila, insa una cat doua infrangeri. De ce? In primul rand ca succesul de la Cluj amana decontul lui Boc in fata partidului pentru dezastrul partidului inregistrat in tara si Bucuresti.

Cine ar mai avea curajul, argumentele si forta sa-i ceara acum demisia, cand Boc e, paradoxal, singura locomotiva reala a partidului? Dimpotriva, el are acum, desi la fel de paradoxal suna si asta!, toate argumentele sa taie in dreapta si-n stanga.

Dar tocmai din motivele de mai sus - esecurile pe toate planurile - bizareriile unui partid camarila vor contribui ca lucrurile sa mearga inainte exact in forma in care sunt ele si acum. PDL ramane legat de gat cu un Emil Boc tot mai rupt de realitate, care-i da inainte cu "succesul" partidului pe care il conduce si care vorbeste doar despre victoria PDL la alegerile din toamna si despre scorul prost, sub 50%, pe care USL l-a obtinut si pe care nici macar nu il va mai atinge peste 6 luni.

Reactia asta in fata unui esec atat de vizibil si idolatrizarea purtatoarelor de tocuri ascutite, plete blonde si genti scumpe vor transforma PDL intr-un partid de morti vii, din punct de vedere politic, ce inca mai umbla, vorbesc si ridica mana, dar care habar n-au sa ridice si tonul impotriva celor care ii conduc la moarte sigura.

Iar speranta lui Boc si a tuturor pedelistilor - ca romanii au votat o singura data negativ si din ura - ramane doar un vis cu mici sanse de reusita. Mai ales ca la alegerile din toamna abia atunci votul va fi eminamente politic, in comparatie cu cel de duminica.

Iar daca PDL va continua sa sfideze bunul simt, logica si durerea provocata in timp romanilor, atunci are toate sansele sa priveasca istoria de pe mal.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Emil Boc primar Cluj, #Boc alegeri locale 2012, #PDL alegeri locale 2012, #Elena Udrea Bucuresti alegeri locale , #PDL