Valoarea de piata a Tesla a trecut de 800 de miliarde de dolari

Sambata, 09 Ianuarie 2021, ora 03:003196 citiri
Valoarea de piata a Tesla a trecut de 800 de miliarde de dolari
Sursa: Pixabay

Cotatia actiunilor producatorului de automobile electrice Tesla Inc a crescut vineri cu 5,6%, ceea ce a dus capitalizarea de piata a companiei fondate de Elon Musk la peste 800 miliarde de dolari, la un pas de clubul select al companiilor evaluate la 1.000 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Aceasta ascensiune spectaculoasa a actiunilor Tesla au facut din Elon Musk este cel mai bogat om de pe planeta cu o avere de 188,5 miliarde de dolari.

Pe baza cotatiei inregistrata vineri de actiunile Tesla, participatia de 21% detinuta de Elon Musk la constructorul de automobile electrice are o contributie de peste 170 de miliarde de dolari la avea sa, depasind capitalizarea de piata combinata a celor trei mari constructori auto din Detroit, General Motors, Ford Motor Co si Fiat Chrysler Automobiles.

In precedenta sedinta de tranzactionare, valoarea de piata a Tesla a depasit 774 miliarde de dolari, devenind a cincea cea mai valoroasa companie de pe Wall Street, imediat dupa Alphabet Inc (firma mama a Google) dar inaintea retelei sociale Facebook Inc.

Capitalizarea de piata a Tesla este una anormala avand in vedere ca este vorba de un constructor auto cu o vechime de doar 17 ani si a carui productie este mult mai mica decat cea a rivalilor Toyota Motor, Volkswagen si General Motors. Comparativ, Tesla produce aproximativ o jumatate de milion de autoturisme pe an, iar Volkswagen a vandut aproape 11 milioane de autovehicule in 2019.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News