Elon Musk: Tesla vrea sa intre pe piata masinilor de serie din Europa cu un automobil compact

Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 08:352972 citiri
Elon Musk: Tesla vrea sa intre pe piata masinilor de serie din Europa cu un automobil compact
Tesla Model S/Tesla.com

Producatorul american de automobile electrice Tesla intentioneaza sa se extinda in Europa prin intrarea pe piata automobilelor de serie cu un automobil compact, a declarat marti directorul general Elon Musk, transmite Reuters.

"Posibil, pentru Europa, cred ca ar fi justificat un automobil compact, poate un hatchback sau ceva de genul acesta", a afirmat Musk la o conferinta europeana online referitoare la baterii, gazduita de guvernul german.

Musk a adaugat: "In Statele Unite masinile tind sa fie mai mari din motive de gusturi personale. In Europa, acestea tind sa fie mai mici".

"Am condus un Model X in Berlin si a fost destul de dificil sa gasim un loc de parcare in care sa incapem", a spus miliardarul.

In prezent, producatorul auto din California comercializeaza patru modele de automobile, care includ sedanul Model 3 si SUV-ul de dimensiune medie Model Y.

Toate vehiculele Tesla sunt cu cateva zeci de centimetri mai lungi decat automobilul Golf al Volkswagen, care este vehiculul european de referinta pentru sedanurile compacte.

La nivel global, Tesla urmeaza sa lanseze in termen de doi ani un nou model, pickup, numit "Cybertruck".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News