Tesla a devenit cel mai valoros producator de masini din lume. Actiunile companiei au atins un nou maxim istoric

Joi, 02 Iulie 2020, ora 08:00
5230 citiri
Tesla a devenit cel mai valoros producator de masini din lume. Actiunile companiei au atins un nou maxim istoric
FOTO Hepta

Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producator auto din lume, cu o capitalizare de piata care a depasit pentru prima oara valoarea de piata a Toyota, transmite CNBC.

Actiunile Tesla au urcat cu 5% si au atins un nou maxim istoric, de 1.135 de dolari, conferind producatorului american de automobile electrice o evaluare de aproximativ 206,5 de miliarde de dolari, peste cea a Toyota, care este de circa 202 miliarde de dolari.

Recordul realizat de Tesla scoate in evidenta entuziasmul investitorilor pentru producatorul auto al miliardarului Elon Musk, care nu a obtinutt inca un profit anual.

Pretul actiunilor Tesla a crescut de peste doua ori in acest an, inregistrand un avans de 170%, investitorii continuand sa cumpere titlurile.

In timp ce Tesla a depasit capitalizarea de piata a Toyota, este inca in urma companiei japoneze in privinta volumului de productie a automobilelor.

In trimestrul incheiat pe 31 martie, Tesla a produs aproximativ 103.000 de vehicule, respectiv 15.390 Model S si X si 87.282 Model 3 si Model Y. In aceeasi perioada, Toyota a fabricat 2,4 milioane de vehicule.

In plus, daca este analizata valoarea de intreprindere a fiecarei companii, care include datoriile, valoarea Toyota, de 290 de miliarde de dolari, este mai mare decat cea a Tesla, de 252 de miliarde de dolari, potrivit datelor din luna martie ale firmei de analize FactSet.

In timp ce interesul investitorilor a dus la cresterea actiunilor Tesla, unii analisti de pe Wall Street considera ca actiunile, care sunt tranzactionate la de peste 300 de ori profitul anual, nu sunt sustinute de indicatorii fundamentali.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#tesla, #actiuni, #Toyota , #Tesla