Schimbare importantă pe care o face Twitter, anunțată chiar de Elon Musk

Luni, 19 Iunie 2023, ora 06:55
1734 citiri
Schimbare importantă pe care o face Twitter, anunțată chiar de Elon Musk
Elon Musk e proprietarul Twitter FOTO Fox News

Twitter intenţionează să se concentreze pe parteneriate video, creatori şi comerţ pentru a revitaliza afacerile companiei de social media dincolo de publicitatea digitală, potrivit unei prezentări pentru investitori făcută de proprietarul Elon Musk şi noului director general Linda Yaccarino, care a fost analizată de Reuters.

Yaccarino, care a devenit CEO pe 5 iunie, le-a spus investitorilor Twitter, joi, că compania se află în discuţii timpurii cu personalităţi politice şi de divertisment, cu servicii de plăţi şi cu editori de ştiri şi media despre potenţiale parteneriate, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea, care a vorbit în condiţii de anonimat.

Prezentarea a fost prima făcută de Yaccarino investitorilor companiei, a spus sursa.

După ce Musk a achiziţionat Twitter în octombrie, firma de social media s-a confruntat cu luni de haos, inclusiv concedieri a mii de angajaţi, critici privind moderarea laxă a conţinutului şi exodul multor agenţi de publicitate care nu doreau ca anunţurile lor să apară lângă conţinut neadecvat.

Angajarea de către Musk a lui Yaccarino, un director de publicitate cu experienţă care a modernizat vânzările de reclame la conglomeratul de divertisment şi ştiri deţinut de Comcast NBCUniversal, a fost un semnal că reclamele digitale au rămas o prioritate pentru Twitter.

Unele firme cumpătoare depublicitate le-au recomandat clienţilor să întrerupă cheltuielile publicitare pe Twitter după preluarea lui Musk.

Aceste recomandări au fost inversate şi niciunul dintre marile holdinguri de publicitate nu recomandă în prezent o pauză, potrivit unui slide afişat în timpul prezentării.

Branduri cunoscute, inclusiv Warner Bros, Mondelez, McDonald's şi Walmart, au reluat publicitatea pe Twitter după pauzele iniţiale, se arată în slide.

Yaccarino le-a spus investitorilor că cheltuielile publicitare la mai multe categorii de agenţi de publicitate au crescut acum cu cel puţin 40% de la an la an, inclusiv sănătatea, bunurile de larg consum şi serviciile financiare, a spus sursa.

Un director al Twitter a refuzat să comenteze.

VIDEO ŞI COMERŢ

Sub Musk, Twitter şi-a schimbat numele comercial în X Corp., reflectând viziunea miliardarului de a crea ”o super aplicaţie”, precum WeChat din China, despre care el a spus că va include plăţi digitale şi alte servicii.

Twitter solicită ”licenţe de transfer de bani” în toate cele 50 de state din SUA, potrivit unui slide din prezentare.

Compania s-a concentrat, de asemenea, pe creşterea conţinutului video pe platformă.

Videoclipurile verticale reprezintă acum mai mult de 10% din timpul petrecut pe Twitter, a spus un alt slide.

Fostul realizator al Fox News Tucker Carlson a lansat pe Twitter o nouă emisiune, la începutul acestei luni, numită ”Tucker pe Twitter”.

Twitter prevede că ar putea vinde reclame şi sponsorizări alături de videoclipuri de la Carlson şi alţi creatori de conţinut, a spus sursa.

Yaccarino le-a mai spus colegilor în ultimele zile că Musk şi-a exprimat un sprijin puternic pentru ideile ei şi că relaţia de lucru a început pozitiv, a adăugat sursa.

Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#Elon Musk, #Twitter, #proprietar, #decizie, #continut, #schimbare , #stiri media