Scădere dramatică pentru Tesla, după ce Elon Musk a anunțat că va cumpăra Twitter

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 13:50
2712 citiri
Scădere dramatică pentru Tesla, după ce Elon Musk a anunțat că va cumpăra Twitter
FOTO Pexels

Compania Tesla a pierdut marți, 26 aprilie, nu mai puțin de 126 de miliarde de dolari din capitalizarea de piață, echivalentul a 12%. Scăderea dramatică vine la o zi după ce Elon Musk, CEO-ul companiei, a anunțat că va cumpăra platforma Twitter contra sumei de 44 de miliarde de dolari, informează Business Insider. Investitorii se tem că Musk ar putea vinde o parte dintre acțiunile sale.

Valoarea de piață a Tesla este acum de 906 miliarde de dolari.

Potrivit mai multor surse, presiunea crescută asupra acțiunilor Tesla este cauzată de îngrijorări legate de modul în care Musk își va finanța achiziția. Miliardarul a obținut un împrumut de 12,5 miliarde de dolari garantat cu acțiunile sale la Tesla - deține 17% din companie - și a împrumutat alte 13 miliarde din tranzacții pe Wall Street.

Elon Musk mai trebuie să plătescă încă 21 de miliarde pentru achiziția Twitter, însă nu a spus de unde vor proveni banii, alimentând îngrijorările investitorilor că ar putea vinde o parte importantă din acțiunile deținute la Tesla.

Valorea participației deținute de Musk la Tesla a scăzut cu 40 de miliarde de dolari din data de 4 aprilie, când a dezvăluit că a cumpărat 9,2% din platforma Twitter, scrie Bloomberg. Acțiunile Tesla au scăzut de mai multe ori, pierzând în total 23% din valoare în luna aprilie, echivalentul a 275 de miliarde de dolari.

Acum, temerile că miliardarul își va vinde o parte din acțiuni pentru preluarea Twitter provoacă scăderea valorii acțiunilor.

Compania Tesla avertizase încă de la începutul anului, în rapoartul financiar anual, că prețul acțiunilor sale ar putea să scadă dacă Elon Musk hotărăște să-și vândă o parte din acțiuni.

Săptămâna trecută, Tesla a anunțat o creștere a veniturilor trimestriale cu 81% față de aceeași perioadă din 2021. Totodată, Tesla a livrat în primele trei luni ale anului un număr record de mașini, deși s-a confruntat cu probleme ale lanțurilor de furnizori.

Musk a cumpărat Tesla cu 44 de miliarde de dolari

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a încheiat luni, 25 aprilie, un acord pentru cumpărarea platformei Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

După anunţarea informaţiei acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

Discuţiile privind finalizarea acordului, care săptămâna trecută părea nesigur, au accelerat în weekend după ce Musk i-a încântat pe acţionarii Twitter cu detaliile financiare ale ofertei sale.

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk achiziţionarea companiei la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune. Acest preţ reprezintă o primă de 38%, comparativ cu cotaţia înregistrată la data de 1 aprilie, ultima zi înainte ca Musk să provoace o surpriză prin anunţul că a acumulat o participaţie de peste 9% la platforma de socializare Twitter.

În urma tranzacţiei Twitter nu va mai fi o companie publică, aşa cum era de la Oferta Publică Iniţială din 2013.

Piața neagră pentru dispozitivele Starlink este în creștere la nivel mondial, chiar și în țările neacoperite de sateliții lui Elon Musk
Piața neagră pentru dispozitivele Starlink este în creștere la nivel mondial, chiar și în țările neacoperite de sateliții lui Elon Musk
O piață neagră a apărut în mai multe țări pentru terminalele de comunicații prin satelit Starlink de la SpaceX a lui Elon Musk, care pot fi achiziționate și activate ilegal, a constatat...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elon Musk, #tesla, #elon musk twitter, #actiuni Tesla scadere , #stiri Elon Musk