Elon Musk a vândut acţiuni ​Tesla, la câteva zile după ce a preluat Twitter. Câți bani a încasat, pentru a pune noua achiziție ”pe drumul cel bun”

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 07:39
2197 citiri
Elon Musk a vândut acţiuni ​Tesla, la câteva zile după ce a preluat Twitter. Câți bani a încasat, pentru a pune noua achiziție ”pe drumul cel bun”
Elon Musk FOTO: YouTube.com

Elon Musk a vândut acţiuni în valoare de cel puţin 3,95 miliarde de dolari la compania sa de maşini electrice Tesla.

Acţiunile Tesla au scăzut miercuri cu 6%, la cel mai redus nivel din noiembrie 2020, după ce CEO-ul Elon Musk a dezvăluit vânzarea acţiunilor în valoare de aproape 4 miliarde de dolari la compania de maşini electrice. Titlurile au scăzut cu 49% în acest an.

Până la închiderea de marţi, acţiunile Tesla erau pe locul 465, în topul celor mai slabe performanţe din acest an în indicele S&P 500.

Potrivit documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi vsalori mobiliare (SEC), Musk a mai vândut 19,5 milioane de acţiuni Tesla.

Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 22 de miliarde de dolari în 2021, un an în care acţiunile au crescut cu peste 50%.

Anul acesta, Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de peste 8 miliarde de dolari în aprilie şi de aproximativ 7 miliarde de dolari în august.

Pe lângă faptul că a investit miliarde din propriul capital pentru a trece Twitter în proprietate privată, CEO-ul Tesla s-a bazat pe parteneri, inclusiv pe investitorii în acţiuni Binance, BAMCO, deţinută de Ron Baron, Andreessen Horowitz, fostul CEO al Twitter Jack Dorsey şi prinţul Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Arabiei Saudite, pentru finanţarea tranzacţiei sau transferarea acţiunile existente în holdingul lui pentru Twitter.

După cum a relatat anterior NBC News, senatorul Chris Murphy (D-Conn) a cerut o investigaţie cu privire la implicaţiile privind securitatea naţională ale pachetului de acţiuni al Arabiei Saudite în Twitter, în urma acordului privat al lui Musk.

Pe 9 august, Musk le-a spus fanilor că a terminat să vândă acţiuni Tesla pentru a finanţa o posibilă achiziţie de Twitter. El a scris, într-un tweet, ”În situaţia (sperăm că puţin probabil) în care Twitter forţează această tranzacţie să se încheie *şi* unii parteneri de capital nu ajung, este important să se evite o vânzare de urgenţă a acţiunilor Tesla”.

La acea vreme, Musk încă se lupta cu compania de social media în instanţă pentru a încerca să iasă din înţelegere – pe care a propus-o şi a fost acceptată în aprilie.

De la încheierea achiziţiei, Musk a atras zeci de ingineri Tesla la Twitter, pentru a-l ajuta cu revizuirea codului şi alte lucrări.

În comparaţie cu Nasdaq Composite, care a scăzut cu aproximativ 33% până în prezent, acţiunile Tesla au scăzut cu 46%, reducând averea lui Musk. Cu toate acestea, el este încă cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de aproape 200 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

La o conferinţă de săptămâna trecută, Musk i-a spus managerului de fonduri speculative Ron Baron că ”volumul său de muncă a crescut de la aproximativ, nu ştiu, 78 de ore pe săptămână la probabil 120”. Musk, care este şi CEO al SpaceX, a spus pe scenă că ”odată ce Twitter va fi pusă pe drumul cel bun, cred că va fi un lucru mult mai uşor de gestionat” decât celelalte companii ale sale.

Musk nu a spus cine va fi noul CEO al Twitter, dar a sugerat că rolul său de ”Şef Twit” şi director unic al companiei este doar temporar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele. Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și...
Tesla reduce personalul cu 10% și vrea să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk
Tesla reduce personalul cu 10% și vrea să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk
Tesla va cere acţionarilor să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al CEO-ului Elon Musk, pe care un judecător din Delaware l-a anulat la începutul acestui an, după ce a...
#Elon Musk, #vanzare actiuni, #miliarde, #dolari, #scadere, #actiuni tesla , #Tesla