Twitter datorează 500 de milioane de dolari foștilor angajați. Cum s-a ajuns la această datorie

Joi, 13 Iulie 2023, ora 09:38
1196 citiri
Twitter datorează 500 de milioane de dolari foștilor angajați. Cum s-a ajuns la această datorie
Elon Musk a cumpărat twitter FOTO Facebook

Twitter ar fi refuzat să plătească cel puţin 500 de milioane de dolari în compensaţii promise miilor de angajaţi care au fost concediaţi, după ce Elon Musk a achiziţionat compania, susţin documente depuse miercuri la tribunal, scrie The Guardian.

Courtney McMillian, care a supervizat programele de beneficii pentru angajaţii Twitter în calitate de "şefă a recompenselor totale" înainte de a fi concediată în ianuarie, a depus acţiunea colectivă propusă la tribunalul federal din San Francisco.

McMillian susţine că, în cadrul unui plan de indemnizaţie creat de Twitter în 2019, celor mai mulţi lucrători li s-au promis două luni din salariul de bază, plus o săptămână de plată pentru fiecare an complet de serviciu, în cazul în care erau concediaţi. Angajaţilor cu vechime, cum ar fi McMillian, li se datorau şase luni din salariul de bază, potrivit procesului.

Dar Twitter a oferit celor concediaţi doar o indemnizaţie de concediere, iar mulţi dintre ei nu au primit nimic, susţine McMillian.

Twitter a concediat mai mult de jumătate din forţa sa de muncă ca măsură de reducere a costurilor, după ce Musk a achiziţionat compania în octombrie.

Twitter nu mai are un departament de relaţii cu presa. Compania a răspuns la o solicitare de a comenta din partea Reuters cu un emoji.

Procesul îi acuză pe Twitter şi Musk de încălcarea unei legi federale care reglementează planurile de beneficii pentru angajaţi. Twitter a fost deja dată în judecată pentru că nu ar fi plătit indemnizaţiile de concediere, dar aceste cazuri implică pretenţii de încălcare a contractului şi nu a legii privind beneficiile. Compania a declarat că a plătit integral foştii angajaţi.

Un proces în curs de soluţionare, intentat luna trecută, acuză Twitter că nu a plătit, de asemenea, milioane de dolari în bonusuri pe care le datorează angajaţilor rămaşi. Twitter a declarat că aceste afirmaţii nu sunt întemeiate.

Compania se confruntă, de asemenea, cu o serie de alte procese care decurg din concedierile care au început anul trecut, inclusiv cu afirmaţii potrivit cărora ar fi vizat femeile şi lucrătorii cu dizabilităţi. Twitter a negat că ar fi comis vreo infracţiune.

Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Schimbările legislative pot avea și beneficii pentru contribuabili. De exemplu, modificările aduse în codul muncii și în legislația din acest domeniu din ultimii ani pot avantaja angajații,...
#Elon Musk, #Twitter, #datorii, #angajati, #500 miliaone dolari , #stiri media