Elon Musk nu mai cumpără Twitter. Ce l-a determinat să își retragă oferta

Sambata, 09 Iulie 2022, ora 07:09
3934 citiri
Elon Musk nu mai cumpără Twitter. Ce l-a determinat să își retragă oferta
Elon Musk, directorul general al Tesla FOTO Facebook

Elon Musk şi-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţia Twitter după câteva săptămâni dramatice de speculaţii că afacerea ar putea cădea, relatează The Guardian.

„Domnul Musk reziliază acordul de fuziune deoarece Twitter a încălcat în mod semnificativ mai multe prevederi ale acordului respectiv, pare să fi făcut declaraţii false şi înşelătoare pe care s-a bazat dl Musk atunci când a încheiat acordul”, au scris avocaţii lui Musk către Twitter, referindu-se în principal la informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi neautentice şi de spam de pe platformă..

Dar renunţarea la înţelegere nu va fi simplă. Conform acordului de achiziţie de 95 de pagini depus la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA, Musk va trebui să dovedească că Twitter a încălcat acordul iniţial sau riscă să fie dat în judecată pentru o taxă de reziliere de 1 miliard de dolari.

„Consiliul de administraţie Twitter se angajează să încheie tranzacţia la preţul şi condiţiile convenite cu domnul Musk”, a afirmat Bret Taylor, preşedintele consiliului de administraţie al Twitter, într-un tweet.

Twitter a anunţat joi, într-un briefing, că elimină peste 1 milion de conturi de spam în fiecare zi, briefing-ul având loc în condiţiile în care miliardarul Elon Musk ameninţa că va opri acordul pentru achiziţionarea Twitter, cu excepţia cazului în care compania va arăta dovezi că roboţii de spam au reprezentat mai puţin de 5% din totalul utilizatorilor de pe serviciul de social media.

Într-o conferinţă telefonică, compania a reiterat că ponderea conturilor spam este cu mult sub 5%.

Elon Musk a anunţat în mai multe rânduri că lupta împotriva conturilor false va fi una dintre priorităţile sale, după ce va deveni proprietarul reţelei de socializare.

Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Elon Musk, #Twitter, #Elon Musk Tesla , #stiri Elon Musk