Elon Musk ar fi vorbit direct cu Putin înainte de a prezenta planul său de pace pentru Ucraina. Reacția patronului Tesla

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 21:24
9512 citiri
Elon Musk ar fi vorbit direct cu Putin înainte de a prezenta planul său de pace pentru Ucraina. Reacția patronului Tesla
Elon Musk FOTO Twitter

Elon Musk ar fi vorbit direct cu Vladimir Putin înainte de a scrie pe Twitter planul său de pace menit să pună capăt războiului Rusiei din Ucraina, care ar fi predat definitiv un teritoriu ucrainean Moscovei, potrivit directorului companiei de consultanţă Eurasia Group, Ian Bremmer.

Musk a răspuns afirmaţiilor lui Bremmer şi a spus că ”nu sunt adevărate” şi a precizat că ”a discutat cu Putin o singură dată, despre spaţiu, în urmă cu aproximativ 18 luni”, relatează The Guardian.

Într-o scrisoare trimisă abonaţilor companiei de consultanţă Eurasia Group, directorul Ian Bremmer a afirmat că Elon Musk i-a spus că preşedintele rus este ”pregătit să negocieze” dacă Peninsula Crimeea rămâne în mâinile Rusiei. Putin a insistat, de asemenea, că Ucraina va trebui să accepte neutralitatea permanentă şi să recunoască anexarea regiunilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie de către Rusia.

Potrivit lui Bremmer, Musk a precizat că Putin i-a transmis că aceste obiective vor fi atinse ”orice ar fi”, inclusiv prin posibila utilizare a armelor nucleare dacă Ucraina invadează Crimeea.

Potrivit lui Bremmer, Musk i-a spus liderului rus că ”trebuie făcut tot posibilul pentru a evita acest rezultat”. În urma presupusei conversaţii cu Putin, Musk a postat un sondaj pe Twitter cu sugestiile sale pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Astfel, miliardarul a menţionat că pentru a ajunge la pace, Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze Peninsula Crimeea, pe care a ocupat-o în 2014. El a propus, de asemenea, organizarea unor voturi în părţile Ucrainei ocupate de Rusia pe care Kremlinul spune că le anexează.

”Rusia pleacă dacă aceasta este voinţa poporului”, a evocat Musk. Acordul de pace ar presupune ca Peninsul Crimeea ”să facă parte oficial din Rusia, aşa cum a fost din 1783 (până la greşeala lui Hruşciov); asigurarea aprovizionării cu apă în Crimeea şi neutralitatea Ucrainei”.

Bremmer a specificat că Musk ”părea îngrijorat de ameninţările mai directe din partea lui Putin. Deşi nu a devoalat nimic explicit, a vorbit despre capacităţile cibernetice ale Rusiei şi despre potenţialul Rusiei de a-i perturba sateliţii”.

”Nu este adevărat. Am vorbit cu Putin o singură dată şi asta a fost acum aproximativ 18 luni. Subiectul era spaţiul”, a declarat Musk referitor la afirmaţiile lui Bremmer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Iulia Navalnaia, văduva defunctului disident rus Aleksei Navalnîi, a avertizat asupra caracterului impredictibil al preşedintelui rus Vladimir Putin. Aceasta nu exclude că Putin ar putea să...
#Elon Musk, #plan pace Ucraina, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina