Elon Musk despre alegerile din Brazilia: ”Este posibil ca personalul Twitter să fi acordat preferinţă candidaţilor de stânga”

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 08:21
1891 citiri
Elon Musk despre alegerile din Brazilia: ”Este posibil ca personalul Twitter să fi acordat preferinţă candidaţilor de stânga”
Twitter FOTO / Hepta

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a declarat sâmbătă, fără a furniza dovezi, că ”este posibil” ca personalul companiei de social media să fi acordat preferinţă candidaţilor de stânga în timpul alegerilor din Brazilia din acest an, transmite Reuters.

Musk a finalizat achiziţionarea Twitter pe 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte de turul secund al scrutinului prezidenţial din Brazilia, când titularul de extremă-dreapta Jair Bolsonaro a fost învins de candidatul de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

”Am văzut o mulţime de tweet-uri îngrijorătoare despre recentele alegeri din Brazilia”, a scris Musk pe Twitter, când a fost întrebat de un utilizator despre alegeri posibil ”manipulate” de conducerea anterioară a companiei.

”Dacă acele tweet-uri sunt corecte, este posibil ca personalul Twitter să fi acordat preferinţă candidaţilor de stânga”, a adăugat miliardarul.

La începutul acestui an, Bolsonaro l-a găzduit pe Musk la o întâlnire în statul brazilian Sao Paulo, când a numit preluarea Twitter de către miliardarul american ”o suflare de speranţă” şi l-a numit ”o legendă a libertăţii”.

Atât Lula, cât şi Bolsonaro au folosit pe scară largă Twitter în timpul campaniilor lor. Unii aliaţi ai lui Bolsonaro - inclusiv cel mai votat candidat la Camera inferioară a Congresului, Nikolas Ferreira - au avut conturile suspendate prin hotărâri judecătoreşti după al doilea tur de scrutin, pentru contestarea rezultatelor alegerilor.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului
oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituţională din Republica Moldova a anulat marţi legislaţia care urmărea să interzică accesul la alegeri al foştilor membri ŞOR, partidul oligarhului fugar prorus Ilan Şor,...
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Înaltul reprezentant al comunităţii internaţionale în Bosnia şi Herţegovina, Christian Schmidt, a impus marţi modificări ale legii electorale pentru a reduce posibilitatea fraudelor, o...
#Elon Musk, #elon musk twitter, #Brazilia, #alegeri, #Twitter , #Brazilia