Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 8,4 miliarde de dolari într-o singură săptămână

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 09:24
1873 citiri
Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 8,4 miliarde de dolari într-o singură săptămână
Acţiunile Tesla au scăzut cu 12% marți

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 8,4 miliarde de dolari săptămâna aceasta, în contextul acordului de preluare a Twitter, conform documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), transmite CNBC.

CEO-ul Tesla şi SpaceX a vândut marţi şi miercuri aproximativ 4,4 milioane de acţiuni ale companiei sale de vehicule electrice.

Noile declaraţii depuse vineri au arătat vânzări suplimentare de 5,2 milioane de acţiuni, efectuate joi.

Primele vânzări de acţiuni Tesla făcute de Musk au fost făcute marţi, arată documentele.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 12% în acea zi. Vineri, acţiunile Tesla au crescut cu aproximativ 2,5%.

Pe măsură ce documentele au devenit publice joi seară, Musk a scris pe Twitter: ”Nu sunt planificate alte vânzări TSLA după astăzi”.

El a făcut remarca ca răspuns la un cont care promovează puternic acţiunile, produsele Tesla şi pe Musk pe reţeaua de socializare.

Musk a încheiat un acord de preluare a Twitter pentru 54,20 dolari per acţiune, respectiv aproximativ 44 miliarde de dolari, el intenţionând să retragă compania de pe bursă.

Pentru a face acest lucru, Musk şi-a asigurat 25,5 miliarde de dolari sub formă de datorii pe deplin angajate, inclusiv 12,5 miliarde de dolari în împrumuturi gatrantate cu acţiunile sale Tesla.

Twitter a acceptat oferta sa la începutul acestei săptămâni, dar acordul necesită încă aprobarea acţionarilor şi a autorităţilor de reglementare.

Musk ar trebui să plătească Twitter o taxă de reziliere de 1 miliard de dolari dacă nu va reuşi să-şi asigure o finanţare suficientă pentru a-şi finaliza tranzacţia, potrivit unui document de reglementare transmis marţi.

Pe de altă parte, Twitter i-ar datora lui Musk o taxă de despărţire de 1 miliard de dolari dacă ar accepta o ofertă concurentă sau dacă acţionarii ar respinge acordul, conform aceluiaşi document.

Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Mașinile electrice ale lui Elon Musk se confruntă cu noi probleme. 3.878 de vehicule Cybertruck au fost rechemate în service, pentru a repara pedala de accelerație. Potrivit oficialilor...
#Elon Musk, #actiuni Tesla scadere, #vanzare actiuni , #stiri Elon Musk