Averea lui Elon Musk a scazut cu 768 de milioane de dolari dupa incidentul de la lansarea Cybertruck

Sambata, 23 Noiembrie 2019, ora 18:468547 citiri
Averea lui Elon Musk a scazut cu 768 de milioane de dolari dupa incidentul de la lansarea Cybertruck
Foto: Captura video

Averea omului de afaceri Elon Musk a scazut cu 768 de milioane de dolari dupa incidentul petrecut la cel mai recent eveniment al companiei Tesla.

El a prezentat de curand camionul electric Cybertruck, cu un design iesit din comun.

Insa in timpul conferintei, Elon Musk a fost luat prin surprindere: dupa ce a anuntat ca geamurile laterale sunt realizate dintr-un material foarte rezistent si antiglont, l-a invitat pe directorul de design Franz von Holzhausen sa arunce cu un obiect in ele, iar acestea... s-au spart.

Elon Musk a injurat ("Oh, my f***ing God!"), apoi a adaugat ca este loc de imbunatatire. "Am aruncat cu tot felul de obiecte in aceste geamuri si nu s-au spart. Dintr-un motiv necunoscut, s-au spart acum. Nu stiu de ce", a continuat Elon Musk.

Dupa acest incident, valoarea actiunilor Tesla a scazut cu 6%, ceea ce a dus la o pierdere de 768 de milioane de dolari pentru Elon Musk intr-o singura zi, potrivit Sky News.

Autovehiculul, a carui caroserie e realizata din otel inoxidabil, va fi disponibil in trei versiuni. Cea mai performanta va avea trei motoare electrice, tractiune integrala si o autonomie de 800 de kilometri, conform standardului american EPA.

Tesla Cybertruck va putea transporta 6 persoane si o incarcatura de 1,5 tone.

Pretul de pornire va fi de 39.900 de dolari pentru modelul cu autonomie de 400 km, care ajunge de la 0 la 100 km/ora in 6,5 secunde. Urmeaza varianta intermediara cu o autonomie de peste 500 km, ce costa 50.000 de dolari. Cel mai scump model va putea fi achizitionat pentru 70.000 de dolari. Acesta va avea o autonomie de 800 km si va ajunge de la 0 la 100 km/ora in 2,9 secunde.

Productia de serie va incepe la finalul lui 2021, iar cei interesati pot face deja rezervari pentru 100 de dolari.

C.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News