VIDEO Regatul Unit: Aniversarea oficiala a Reginei Elisabeta, marcata printr-un ceremonial militar restrans

Sambata, 13 Iunie 2020, ora 15:57 3854 citiri
FOTO: Facebook/The Royal Family

Cea dea 94-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a a fost marcata sambata printr-o versiune redusa a ceremonialului militar traditional "Trooping the Colour" (defilarea drapelului) la castelul regal Windsor, nu in centrul Londrei, cu mii de oameni in public, ca de obicei, relateaza dpa si AFP.

Garzile Galeze, in tinuta de parada cu tunici rosii si caciuli din blana neagra, au defilat si au prezentat onorul pastrand tot timpul o distanta de doi metri intre soldati, conform normelor de evitare a contaminarii cu coronavirus.

Regina si sotul ei, printul Philip, duce de Edinburgh, care a implinit miercuri 99 de ani, sunt izolati la castelul Windsor din martie, deoarece varsta inaintata ii incadreaza in categoria cea mai vulnerabila la COVID-19, epidemia in urma careia au decedat pana acum peste 41.000 de britanici. Printul nu a asistat la parada de sambata, transmisa in direct de BBC.

Data reala de nastere a reginei este 21 aprilie, dar este aniversata oficial, conform traditiei, in a doua sambata din iunie. Ceremonia nu a mai avut loc la Windsor din 1895, cand a fost onorata regina Victoria, stra-strabunica actualei suverane.

Ceremonialul Trooping the Colour dateaza din secolul al 18-lea si are loc de obicei pe terenul de parada al Garzilor Calare din apropierea palatului Buckingham, resedinta londoneza a reginei. Denumirea se refera la transmiterea drapelului regimentului si purtarea lui prin randurile soldatilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News