Tentativa de asasinat asupra Reginei Angliei, in Australia

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 10:09 2443 citiri
Foto: Daily Mail

Regina Angliei, Elisabeta a II-a, a scapat in 1970 in Australia dintr-o tentativa de asasinat, dupa ce persoane neidentificate au incercat sa provoace deraierea trenului in care ea se afla cu sotul ei, printul Philip, a declarat miercuri un politist pensionat, relateaza AFP.

O bucata mare de lemn a fost plasata pe calea ferata la 29 aprilie 1970, pe unde urma sa teaca trenul ce o transporta pe regina spre orasul Orange, a povestit Cliff McHardy, pentru ziarul Lithgow Mercury.

Trenul, care avansa lent, s-a lovit de obstacol in zona orasului Bowenfels, la 150 de kilometri nord-vest de Sydney, dar nu a deraiat.

Trenul s-a oprit la 200 metri mai departe, in gara Bowenfells, a spus sursa.

Printre suspectii vizati in ancheta figurau simpatizanti ai IRA, pe atunci in lupta cu dominatia britanica din Irlanda de Nord, a spus McHardy.

Fostul politist, in varsta de 81 de ani, vorbeste acum, la aproape 40 de ani de la incident, pentru ca regreta ca vinovatii nu au fost prinsi. "Este unul dintre marile regrete ale carierei mele", a subliniat el.

"Nu am identificat suspecti viabili, pentru ca atunci cand interogam oamenii nu le puteam spune despre ce anume este vorba, intrebarile noastre ramaneau neclare", a explicat el.

Potrivit fostului politist, nu poate fi vorba despre un simplu accident sau despre un act de vandalism, pentru ca obstacolul fusese pus dupa trecerea unei alte locomotive, care inspectase calea ferata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News