Mesaj coordonat: toți cei mai importanți membri ai familiei regale britanice critică lipsa de acțiune în criza climatică VIDEO

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 23:35
2633 citiri
Mesaj coordonat: toți cei mai importanți membri ai familiei regale britanice critică lipsa de acțiune în criza climatică VIDEO
Regina Elisabeta i-a criticat pe liderii lumii pentru lipsa de acțiune în criza climatică FOTO Twitter/The Royal Family

Când membri ai familiei regale britanice se exprimă într-un subiect care divizează opinia publică, de regulă părerile lor ajung în toate titlurile ziarelor. Însă când cele mai importante figuri ale monarhiei britanice vorbesc despre același subiect, în aceeași săptămână, atunci lumea întreagă tinde să asculte cu atenție ce au de transmis.

Într-un interviu acordat postului BBC, Prințul Charles a fost întrebat despre reuniunea liderilor mondiali la conferința de la Glasgow, privind schimbările climatice, care va începe la sfârșitul acestei luni. „Doar vorbesc. Problema este să se acționeze, ceea ce eu am încercat să fac în ultimii 40 de ani”.

Atunci când Charles a început să se implice în problemele de mediu, în anii '60, criza climatică nu era un subiect principal. Acum este și chiar a devenit intens politizat în unele părți ale lumii, inclusiv în America. Acest lucru însă nu i-a pus piedici lui Charles. Dimpotrivă, moștenitorul coroanei și-a consolidat retorica, cu convingerea că are acest drept și această îndatorire, înainte de a prelua tronul, când i se va cere imparțialitate.

De aceea, este cu atât mai impresionant faptul că actuala suverană, Regina Elisabeta a II-a, a fost surprinsă în public, în timp ce împărtășea vădit aceeași viziune ca fiul său, notează CNN. În timp ce participa la deschiderea noii sesiuni a parlamentului galez, Regina a fost auzită discutând despre conferința climatică și spunând: „Este foarte iritant când vorbesc, dar nu acționează”.

Se poate presupune că suverana nu știa că discuția a fost înregistrată de un microfon al unei camere de luat vederi care transmitea evenimentul în direct. Însă comentariile sale au devenit acum informații publice și fac parte din preambulul summitului climatic COP26, pe care regina, în calitate de șef de stat, îl va găzdui.

Între timp, Prințul William i-a criticat pe miliardarii lumii pentru că investesc în turismul spațial, în loc să-și canalizeze resursele în salvarea planetei. „Avem nevoie ca unele dintre cele mai mărețe creiere și minți ale lumii să se concentreze pe refacerea acestei planete, nu să încerce să gasească următorul loc în care să meargă și să trăiască”, a declarat Ducele de Cambridge, în timpul unui podcast BBC.

Remarcile sale au venit în contextul în care William Shatner (90 de ani), din „Star Trek”, s-a alăturat zborului suborbital efectuat de compania Blue Origin, pe 13 octombrie.

Prințul William a lansat în 2020 proiectul „Earthshot”, un set de premii prin care acesta spune că va fi promovată acțiunea în domeniul climatic. Primele astfel de premii vor fi acordate duminică, 17 octombrie, la o ceremonie care va avea loc la Palatul Alexandra, din Londra. Proiectul se va întinde pe zece ani.

În mod tradițional, moștenitorii Casei Regale au stat departe de lumina reflectoarelor, până la preluarea tronului. Charles și acum William și-au reinventat rolurile și le-au dat un nou scop, care să reflecte societatea actuală.

De asemenea, William a învățat din greșelile tatălui său. Cele mai recente sondaje de opinie arată că Ducele de Cambridge este mai popular ca Charles și este perceput de public ca fiind o figură regală conștiincioasă și ancorată în problemele actuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție
Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție
Justiţia britanică, care în februarie a refuzat să îi acorde prinţului Harry protecţie poliţienească sistematică în timpul vizitelor sale în Marea Britanie, a respins luni, 15 aprilie,...
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Regatul Unit ar putea deveni treptat o ţară fără tutun. Deputaţii dezbat marţi, 16 aprilie, un proiect de lege conform căruia tinerilor în vârstă de până la 15 ani din prezent să nu li...
#Marea Britanie, #schimbari climatice, #familia regala britanica, #regina Angliei , #stiri Elisabeta a II-a
Comentarii
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5
si de ce ar fi nevoie de actiune ...
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Asa sunt politicienii