Printul Harry renunta la armata - ce planuri are pentru viitor

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 16:39 2372 citiri
Foto: Facebook/ Prince Harry

Fiul cel mic al printului Charles al Marii Britanii, Harry, va parasi armata in acest an, el luand decizia de a-si incheia cariera militara activa.

Fratele printului William a servit doua tururi pe linia de front din Afganistan si planuieste sa se concentreze pe activitatile caritabile, dorind sa aloce o perioada semnificativa proiectelor de teren din Africa, relateaza Evening Standard.

"Printul s-a gandit mult si bine la decizia de a renunta la serviciul militar activ, insa a simtit ca este momentul potrivit sa o faca", a spus o sursa pentru publicatia citata. De asemenea, aceasta a precizat ca "oficialii inca lucreza la momentul precis, insa el va parasi armata in acest an", urmand ca data sa fie anuntata "foarte curand".

In varsta de 30 ani, capitanul Harry Wales, asa cum este numit printul in cadrul armatei, vrea sa-si urmeze interesele in "conservare si fauna salbatica". Pana va parasi armata, dar si in anii viitori, fratele printului William ar urma sa faca parte si dintr-un program de ajutorare si recuperare in cazul militarilor raniti.

Printul Harry renunta la elicoptere - iata ce va face

Inainte de a-si incheia activitatea militara, Harry va merge in Australia pentru cateva saptamani, alaturi de unitatile britanice de acolo. Ulterior va ramane o perioada in Noua Zeelanda, dar fara a fi implicat activitatile militare de acolo.

Casa regala britanica nu a facut comentarii cu privire la momentul in care fiul cel mic al printului Charles isi va incheia cariera militara activa si nici nu a confirmat daca acest lucru se va intampla.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News