Printul Harry paraseste armata Marii Britanii

Marti, 17 Martie 2015, ora 10:59 2532 citiri
Foto: Sydney Morning Herald

Printul Harry al Marii Britanii a confirmat ca va parasi fortele armate ale tarii, dupa zece ani in serviciul militar. Harry s-a declarat "la o rascruce" in cariera sa militara.

In varsta de 30 de ani, pilot pe elicopter Apache, Harry a fost detasat de doua ori in Afganistan. Inainte de a-si inceta cariera militara, in luna iunie, printul va petrece o luna detasat in armata australiana, scrie The Guardian.

Dupa ce pune punct carierei militare, Harry intentioneaza sa se concentreze pe munca de voluntariat in Africa sub-sahariana, inainte de a se intoarce, in toamna, ca voluntar, in programul Ministerului Apararii pentru capacitatea de recuperare, ce sustine soldatii bolnavi si raniti. Harry va continua sa reprezinte Jocurile Invictus, create pentru soldatii raniti.

Intr-un comunicat de presa, Harry a afirmat ca experienta militara "va ramane alaturi de mine pentru tot restul vietii mele. Pentru asta voi fi mereu recunoscator".

"Inevitabil, majoritatea lucrurilor bune se incheie si ma aflu la o rascruce in cariera mea militara. Din fericire pentru mine, voi continua sa port uniforma si sa ma intalnesc cu soldatii pentru restul vietii mele, ii voi ajuta cand voi putea si ma voi asigura ca urmatoarele Jocuri Invictus vor fi la fel de grozave ca si cele anterioare", a aratat acesta.

A.I.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News