Printul Harry: Nimeni din familie nu vrea sa fie rege sau regina

Joi, 22 Iunie 2017, ora 20:20
13429 citiri
Printul Harry: Nimeni din familie nu vrea sa fie rege sau regina
Foto: Twitter/Kensington Palace

Printul Harry, unul dintre mostenitorii tronului britanic, a declarat recent ca nimeni din familia sa nu-si doreste sa fie rege sau regina.

Intrebat daca cineva din familie vrea sa fie rege sau regina, printul a spus, intr-un interviu acordat Newsweek: "Nu cred, dar ne vom indeplini indatoririle la momentul potrivit".

In timpul interviului, printul de 32 de ani a dat de inteles in mai multe randuri ca si-ar fi dorit sa nu provina dintr-o familie regala, arata The Guardian.

S-a referit si la un moment dureros din viata, cand a fost nevoit sa mearga in cortegiul funerar al mamei sale, printesa Diana. "Mama mea tocmai murise si a trebuit sa merg mult timp in spatele sicriului ei, inconjurat de mii de oameni care ma priveau si de alte cateva milioane care ma vedeau la TV.

Niciunui copil nu cred ca ar trebui sa i se ceara asta, in nicio circumstanta. Nu cred ca asta s-ar mai intampla azi", a mai spus printul Harry, care avea doar 12 ani cand a ramas fara mama, in 1997. Recent, acesta a recunoscut ca a facut multa vreme terapie psihologica pentru a trece peste aceasta trauma.

Harry a mai spus ca ii e recunoscator mamei sale pentru ca i-a aratat ce inseamna o "viata normala", adaugand: "Oamenii ar fi socati sa afle ce vieti obisnuite avem eu si William".

"Imi fac singur cumparaturile. Cateodata... imi fac griji ca cineva ma va fotografia cu telefonul. Dar sunt decis sa am o viata relativ normala si, daca voi fi indeajuns de norocos sa am copii, si ei o vor avea. Si daca as fi fost rege mi-as fi facut singur cumparaturile", a mai spus fratele printului William in interviul in care nu a facut nicio referire la tatal sau.

S-a referit, insa, la bunica sa, regina Elisabeta a II-a, careia i-a multumit ca ii lasa sa faca lucrurile "in felul lor".

A recunoscut ca, incetul cu incetul, pune umarul la modernizarea monarhiei britanice, insa cu multa grija, pentru ca e un subiect delicat si nu trebuie pierdut echilibrul. "Nu vrem sa dispara magia. Britanicii si intreaga lume au nevoie de astfel de institutii", a explicat el.

Va incerca sa pastreze atmosfera pozitiva care a insotit monarhia in ultimii 60 de ani, de cand regina e bunica sa, dar ca nici el, nici ceilalti membrii ai familiei nu vor incerca sa o inlocuiasca vreodata.

Citeste si Printul Harry a vizitat brutaria la care lucreaza romanul care i-a infruntat pe teroristii de la Londra

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#printul Harry viata normala, #printul Harry terapie, #printul Harry interviu Newsweek, #printul Harry cumparaturi, #printul Harry despre regina , #Printul Harry