Printul Harry, dupa ce si-a facut cont de Instagram: Retelele sunt mai periculoase decat drogurile si alcoolul

Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 15:41 4071 citiri
Foto: Captura ecran Instagram/ sussexroyal

Printul Harry a declarat ca retelele sociale provoaca o dependenta mai mare decat drogurile si alcoolul, aflat la un eveniment care aborda impactul social media asupra copiilor si tinerilor.

Ducele de Sussex a vizitat un centru YMCA (o organizatie internationala care promoveaza bunastarea spirituala, intelectuala, sociala si fizica a tinerilor), din West London, scrie news.sky.

"Sa cresti in ziua de azi... social media provoaca o dependenta mai mare decat drogurile si alcoolul. Este si mai periculoasa pentru ca este normalizata si nu exista restrictii in acest sens. Traim intr-o perioada care ne altereaza mintea.

Totodata, traim intr-o perioada interesanta, pentru ca toata lumea din aceasta incapere are oportunitatea sa faca o diferenta reala, astfel incat tinerii sa fie din ce in ce mai putin conectati la telefoanele lor", a afirmat printul Harry.

Totusi, declaratia sa vine la o zi dupa ce, alaturi de sotia sa Meghan, a lansat pe Instagram un cont oficial al cuplului, care a strans in mai putin de 24 de ore peste 2 milioane de urmaritori.

La acelasi eveniment, ducele a atacat si jocul online Fortnite: "Un joc precum Fortnite nu este asa de bun pentru copii. Parintii au mainile legate, nu stiu ce sa faca in aceasta privinta. Parca asteapta ca daunele sa fie facute deja (...) Jocul asta ar trebui interzis".

El a continuat spunand ca nu intelege beneficiul acestui joc.

"Care e beneficiul daca ai un astfel de joc in casa? Este facut pentru a crea dependenta, o dependenta care sa te tina in fata calculatorului cat mai mult timp posibil. Este atat de iresponsabil", a conchis ducele de Sussex.

A.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News