Printesa Margaret, sora reginei Elisabeta a II-a, a fost spionata de KGB

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 15:54 8732 citiri
Foto: The Sun

Un fost ofiter KGB dezvaluie ca printesa Margaret, sora reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost spionata de catre serviciile secrete sovietice.

Printesa a avut implantate dispozitive de ascultare in telefon, bricheta si port-tigaret, fara sa stie.

The Sun scrie ca supravegherea a inceput atunci cand printesa Margaret a locuit la Copenhaga, in 1964, iar decizia a fost luata in urma unor banuieli legate de afaceri amoroase in care ar fi fost implicata aceasta.

Fostul colonel KGB, Vadim Goncharov, a povestit ca au fost inregistrate "conversatii savuroase, interesante si chiar scandaloase". Cu toate acestea, serviciile secrete sovietice nu au descoperit vreun amant al printesei, "desi a fost inregistrata o vizita masculina".

Intreaga operatiune secreta a fost dezvaluita in cartea "Kremlin vs Windsor", publicata recent de catre analistul Ghenadi Sokolov. Autorul mai sustine ca medicul personal al printesei Margaret si al reginei Elisabeta a fost, de asemenea, supravegheat de KGB.

Printre ispravile KGB dezvaluite de Sokolov se mai numara capcana in care serviciile secrete rusesti au incercat sa-l prinda pe fostul premier britanic Harold Wilson, in 1953, cand i-au trimis o spioana deghizata in prostituata, la hotelul din Moscova unde era cazat oficialul.

Au fost facute fotografii, dar, din fericire, chipul fostului premier britanic nu a fost vizibil pentru identificare.

In 1994, cand presa britanica a scris despre faptul ca familia regala a fost supravegheata de KGB, oficialii de la Moscova au dezmintit, sustinand ca nu exista documente oficiale care sa dovedeasca acest lucru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News