Cat a platit Casa Regala britanica pentru Palatul Buckingham

Sambata, 17 Mai 2014, ora 23:12 3951 citiri
Foto: visitlondon.com

Arhive private ale familiei regale britanice au fost expuse publicului, unele continand documente in premiera, in cadrul unei expozitii la Palatul Windsor.

Printre documentele ce pot fi vazute de catre public, scrisori si jurnale, unele vechi de secole, se afla si actul de cumparare al Palatului Buckingham, informeaza AP.

Acesta a fost cumparat de regele George al III-lea, in 1763, de la nobilul Charles Sheffield. De atunci avea sa fie cunoscut ca Palatul Buckingham.

La acea vreme s-a platit suma de 28.000 de lire sterline, ceea ce in banii de acum ar insemna 2 milioane de lire sterline.

Suma uriasa necesara pentru reparatiile la Palatul Buckingham

Proprietatea a fost cumparata de monarh pentru sotia acestuia, regina Charlotte. 14 dintre cei 15 copii ai cuplului au fost nascuti aici. A devenit resedinta oficiala a monarhiei britanice in 1837.

In expozitie pot fi vazute chiar si niste notite ale actualei regine, pe atunci in varsta de numai 11 ani, de la o ceremonie oficiala. La finele insemnarilor, aceasta scrie: "Catre sfarsit, ceremonia a devenit mai degraba plictisitoare, pentru ca au fost doar rugaciuni".

Expozitia a fost deschisa sambata si va ramane la dispozitia publicului pana in 25 ianuarie 2015.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News