Ahmadinejad ii face concurenta reginei Angliei la mesajul de Craciun

Joi, 25 Decembrie 2008, ora 08:46 1870 citiri

Presedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad, va rosti mesajul de Craciun alternativ la Channel Four, la concurenta cu cel al reginei Elisabeta a II-ea.

In acest mesaj spiritual, Ahmadinejad isi exprima increderea ca daca Iisus ar fi trait astazi, el s-ar fi opus "marilor puteri agresive, artagoase si expansioniste".

In fiecare an incepand din 1993, Channel Four a cerut unei personalitati sa rosteasca un mesaj de Craciun alternativ celui al reginei Elisabeta, aminteste AFP.

In acest mesaj din care au fost publicate extrase miercuri, Ahmadinejad va incepe prin a-i felicita pe britanici si pe crestini pentru aceasta zi aniversara a nasterii lui Iisus, care este de asemenea unul dintre profetii islamului.

"Daca Hristos ar fi fost astazi pe pamant, el ar fi ridicat stindardul justitiei, al iubirii pentru umanitate pentru a se opune belicosilor, invadatorilor, teroristilor si tiranilor lumii", adauga Ahmadinejad.

Exprimandu-se in farsi, limba Iranului, Ahmadinejad incheie mesajul sau spunand ca se roaga "pentru ca noul an sa fie un an de bunatate, prosperitate, pace si fraternitate pentru umanitate".

Una dintre responsabilele de la Channel Four, Dorothy Byrne, a justificat alegerea presedintelui iranian prin "enorma sa influenta" si prin dorinta de a propune britanicilor o "vedere generala a unei viziuni alternative a lumii".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News