Elisabeta Lipă a dat de pământ cu ministrul Novak la sosirea în țară: "Ați venit total nepregătit"

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 16:36 7737 citiri
Eduard Novak (la microfon) n-a fost iertat de Elisabeta Lipă

Cu patru medalii de aur s-a întors delegația României de la Campionatele Mondiale de canotaj din Cehia.

La sosirea în țară, canotorii români au fost așteptați de ministrul Sportului, Eduard Novak, ocazie pentru Elisabeta Lipă, președintele FR de Canotaj, să îi ceară direct sprijinul și să îl "înțepe" pentru primirea făcută.

"Domnule ministru, nu vreau să uitați ce ați promis.

Știți ce înseamnă tot sprijinul. Și articulez, apăsat, tot sprijinul.

Domnule ministru, văd că ați venit total nepregătit. Vă așteptam cu un carton pe care să scrie ceva frumos, dar am venit prea repede și se tipărește mai greu.

După întâlnirea de la Europene ați zis că vom avea tot sprijinul, pentru că în afară de răsplată, noi merităm și o pistă de canotaj. Și aici avem nevoie de sprijinul domnului ministru, al președintelui COSR, al miniștrilor Dezvoltării. Avem 99 la sută șanse să avem acea pistă pe raza orașului Pantelimon. Ar fi o bucurie mare", a spus Elisabeta Lipă.

În schimb, ea a avut cuvinte mari la adresa echipei.

"Azi sunt un președinte extrem de fericit pentru că acești copii minunați au scris istorie.

Dragi sportivi, vreau să vă mulțumesc pentru cum v-ați dăruit și cum ați abordat toate cursele.

Pot să vă spun că am făcut istorie, am bătut recorduri.

Ionela Cozmiuc a făcut o cursă de senzație. E foarte greu să fii campion mondial la simplu. Avem un dublu rame de băieți cu un rezultat istoric. La fel, la dublu vâsle feminin, la 8+1 feminin".

Patru medalii de aur la Mondialele de canotaj

Echipajul de 8+1 feminin, format dim Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria-Ştefania Petreanu, a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj de la Racice.

România a mai câştigat la Rcice trei medalii de aur: prin Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar la dublu vâsle feminin, prin Ionela Cozmiuc la simplu vâsle feminin categorie uşoară şi prin echipajul de dublu rame, format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0