Marea Britanie trimite în premieră elicoptere Ucrainei: ”Sprijinul nostru este de nezdruncinat”

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 13:06
2885 citiri
Marea Britanie trimite în premieră elicoptere Ucrainei: ”Sprijinul nostru este de nezdruncinat”
Marea Britanie trmite trei elicoptere Sea King în Ucraina FOTO Unsplash

Marea Britanie trimite pentru prima dată elicoptere în Ucraina, a anunţat secretarul apărării, Ben Wallace, care doreşte să sprijine rezistenţa Kievului împotriva lui Vladimir Putin, scrie „The Guardian”.

Vor fi furnizate trei elicoptere Sea King, primul fiind deja în Ucraina.

Militarii şi inginerii ucraineni au fost instruiţi deja timp de şase săptămâni de marina regală, în Marea Britanie, pentru a folosi aceste elicoptere.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina este de nezdruncinat. Aceste ajutoare de artilerie suplimentare vor ajuta Ucraina să securizeze terenul pe care şi l-a recuperat de la Rusia în ultimele săptămâni”, a declarat Ben Wallace în timpul unei vizite în Norvegia, unde miniştrii apărării din NATO s-au întâlnit la bordul portavionului HMS Queen Elizabeth.

Ministrul britanic al apărării a mai spus că vor fi trimise, de asemenea, 10.000 de cartuşe suplimentare pentru artilerie.

Noul sprijin urmează unui angajament britanic de a furniza Ucrainei 1.000 de rachete sol-aer şi 125 de tunuri antiaeriene.

Acest ajutor vine după ce premierul Rishi Sunak, care a fost în weekend în vizită la Kiev, a anunţat un sprijin suplimentar de 50 de milioane de lire sterline pentru apărarea Ucrainei.

Pe de altă parte, Ministerul britanic al Apărării a estimat miercuri, în evaluarea sa zilnică a războiului din Ucraina, că Rusia este aproape de a-şi epuiza stocul de vehicule aeriene fără pilot fabricate în Iran, după ce din septembrie a lansat mai multe atacuri cu astfel de drone împotriva Ucrainei. Ministerul britanic al Apărării crede că probabil Moscova va încerca să se realimenteze în curând cu drone iraniene.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#elicoptere sea king, #Marea Britanie, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza BaronulRed
BaronulRed
rank 4
N.ai cum ...😀😁😂🤣😃😅! Slava Ucraina !