Primele imagini cu elicopterul Black Hawk S-70M destinat României. ”Șoimul Roșu” va intra în flota SMURD VIDEO

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 20:50 6598 citiri
Elicopter Black Hawk S-70M FOTO captură YouTube

Producătorul polonez de aeronave PZL Mielec a făcut publice imagini cu primul elicopter Black Hawk S-70M care va fi livrat Ministerului Afacerilor Interne român.

Producătorul este parte a concernului american Lockheed Martin.

Elicopterul, denumit de jurnaliștii polonezi ”Șoimul roșu” (o culoare mai neobișniută pentru Black Hawk), va fi livrat în țara noastră în 2023, potrivit mspo.defence24.pl. Aparatul va ajunge în exploatarea SMURD.

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare, notează Gândul.

România va achiziționa până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M

La finalul anului trecut, M.A.I. a comandat șase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație.

Recent, a mai fost semnat un acord-cadru care prevede că până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M de fabricație poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și Deltamed în cursul anului 2023.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News