50 de intervenții cu elicopterele SMURD în sejurul de 1 Mai. IGAV: ”Cele de la Galați și Iași pot interveni și în Republica Moldova”

Luni, 02 Mai 2022, ora 11:49 1188 citiri
Elicopter SMURD solicitat la o intervenție FOTO: IGAV

Inspectoratul General de Aviație anunță că elicopterele SMURD au intervenit în 54 de cazuri urgente în weekendul trecut. Misiunile au fost desfășurate pe teritoriul național. De asemenea, echipajele din Galați și Iași sunt pregătite să intervină, în caz de nevoie, în Republica Moldova.

”În weekendul prilejuit de Ziua Internațională a Muncii, piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au fost la datorie zilnic, efectuând 54 de misiuni operative în slujba cetățenilor, desfășurate pe întreg teritoriul național.

Dintre acestea, majoritatea au constat în intervenții SMURD, echipajele aeronavelor acționând pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea interspitalicească a pacienților critici, evacuarea cu troliu a persoanelor accidentate pe munte, precum și pentru transportul echipelor medicale și a organelor prelevate pentru transplant, fiind salvate 43 de persoane aflate în dificultate. Misiunile SMURD au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Constanța – 7 intervenții, Jibou – 7 intervenții, Caransebeș - 7 intervenții, Iași – 6 intervenții, Galați – 6 intervenții, Târgu Mureș - 5 intervenții, Craiova – 4 intervenții, București – 4 intervenții și Arad - 2 intervenții”, a transmis IGAV.

Elicopterele SMURD din România, pregătite de intervenții în Republica Moldova

”În ceea ce privește componenta de ordine și siguranță publică, elicopterele Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au acordat sprijin structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

În sprijinul Poliției Române au fost executate 3 misiuni de monitorizare aeriană a traficului rutier de pe autostrăzile A1, A2, DN1, Centura Municipiului București și principalele intrări/ieșiri din Capitală, în vederea coordonării dispozitivelor de poliție instituite și asigurarea fluenței traficului rutier.

Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., dotat cu sistem FLIR, a executat 8 ore și 41 de minute de zbor în sprijinul Poliției de Frontieră, în misiuni de monitorizare a frontierei de stat, în zona județului Suceava.

În continuare, aeronavele Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. rămân la datorie, pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor. Totodată, elicopterele EC-135 SMURD aflate în serviciu la Galați și Iași pot interveni în Republica Moldova, la solicitarea autorităților din statul vecin”, au mai anunțat autoritățile române.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News