Liceul din România care a interzis elevilor să mănânce pufuleți și semințe în școală

Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 09:25
2129 citiri
Liceul din România care a interzis elevilor să mănânce pufuleți și semințe în școală
Elevii dintr-un liceu din Sibiu nu au voie să mănânce la școală pufuleți FOTO Arhivă

Regulamentele de organizare și funcționare a școlilor (ROF) din Sibiu sunt realizate la începutul fiecărui an școlar și sunt aprobate în consiliile de administrație după consultări cu reprezentanții părinților și cu elevii care fac parte din consiliile școlare ale elevilor.

Astfel, la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” elevii trebuie să fie respectuoși și să salute personalul școlii cu („Bună dimineaţa / Bună ziua / Bună seara”, respectiv „Guten Morgen / Guten Tag / Guten Abend”).

De asemenea, trebuie să se adreseze politicos personalului didactic, celui auxiliar sau nedidactic cu („Doamna profesoară / Domnule profesor” respectiv „Frau Professor / Herr Professor” sau Frau ... numele de familie / Herr ... numele de familie).

Pe lângă interdicția de a fuma sau de a consuma alcool, elevilor le este interzis să consume gumă de mestecat, semințe, pufuleți, floricele de porumb, cipsuri sau orice alimente din care rezultă resturi greu de îndepărtat. În situația în care elevii vor fi prinși, vor fi sancționați corespunzător, scrie turnulsfatului.ro.

În ceea ce privește consumul de alcool și fumatul, acestea nu le sunt interzise elevilor doar în incinta școlii ci și în Piața Huet și pe Str. Al. Odobescu.

Elevilor de la Brukenthal le este interzis să utilizeze aparatura electronică proprie (telefon mobil, smartwatch-uri, tabletă, căşti etc.) în timpul orelor de curs. Ei au obligația să pună aceste dispozitive în geanta personală, setate într-un mod prin care nu pot deranja. Ei pot folosi aceste gadget-uri numai în timpul pauzelor ori în situațiile în care profesorul solicită utilizarea lor în timpul orelor de curs, în scop didactic. Ținuta la care sunt obligați elevii prin regulament trebuie să fie una decentă. La elevii de gimnaziu, de exemplu, nu se acceptă machiajul, unghiile vopsite, părul decolorat sau vopsit.

La Brukenthal există reguli stricte cu privire la întârziatul la ore. Astfel, elevilor care întârzie până la 15 minute de la începutul orei li se consemnează întârziere în catalog, iar celor care întârzie peste 15 minute de la începutul orei li se consemnează absență în catalog.

Și profesorii trebuie să țină cont de o serie de lucruri. De exemplu, la gimnaziu, profesorii nu vor anunța mai mult de trei teste pe săptămână și nu vor da două teste scrise în aceeași zi. De asemenea nu au dreptul de a elimina elevii din clasă în timpul cursurilor.

La Liceul „Independența”, în schimb, este un întreg capitol dedicat modului de conduită al cadrelor didactice.

În regulament se precizează că profesorii și angajații liceului trebuie să aibă o ţinută decentă (hainele, părul, machiajul), să nu jignească elevii sau să sancţioneze prin notă comportamentul neadecvat al acestora, să aibă relaţii civilizate cu celelalte cadre didactice, cu personalul didactic auxiliar şi cu cel nedidactic, să nu pună în discuţie, în prezenţa elevilor, calităţile şi competenţele altor cadre didactice, aducând în felul acesta atingere imaginii persoanelor la care se face referire, să nu folosească avantajele cauzate de asimetria relaţiei profesor-elevi în scopul manipulării şi deturnării elevilor de la scopurile pentru care frecventează şcoala, să nu consume băuturi alcoolice sau să fie sub influenţa alcoolului în incinta şcolii, să nu joace jocuri de noroc și nici să nu distribuie materiale pornografice.

Patru elevi de la o școală din Timiș s-au filmat prizând paracetamol. Videoclipul a fost urcat pe rețelele de socializare VIDEO
Patru elevi de la o școală din Timiș s-au filmat prizând paracetamol. Videoclipul a fost urcat pe rețelele de socializare VIDEO
Patru elevi s-au filmat în timp ce prizau un praf alb cu un pai de hârtie în baia unui liceu din Timiș. Aceștia au urcat înregistrarea pe o rețea de socializare. Conform polițiștilor,...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#elevi scoala, #elevi liceu, #pufuleti, #seminte , #elevi