Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 17:09
13371 citiri
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Elevii au contestat acțiunile AUR FOTO: eBihoreanul.ro

Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva președintelui Klaus Iohannis, a fost contestat de câțiva elevi de liceu.

Tinerii au venit să protesteze față de atitudinea membrilor și simpatizanților AUR, conform eBihoreanul.ro. Elevii au venit cu mesaje prin care condamnau ideile acestei organizații politice convinși că acestea sunt nocive pentru societate.

Astfel, la ora la care autocarul Alianței pentru Unirea Românilor a ajuns în Piața Unirii, șapte elevi ai Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, majoritatea în clasa a zecea, s-au postat pe platou purtând două afișe ale căror mesaje asemănau AUR cu mișcarea legionară.

”De ce te duci acolo, dacă te bate cineva?”

Unul dintre elevi a spus că atunci când a plecat de acasă părinții i-au spus să aibă grijă să nu fie agresat de vreun simpatizant al acestui partid.

„Când am plecat de acasă părinții mi-au spus: "De ce te duci acolo, dacă te bate cineva?". Nu-mi pare normal ca în zilele noastre să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred”, a spus elevul.

Tinerii au acuzat AUR de mesaje anti-europene, anti-maghiare și naționaliste „extrem de periculoase”.

Doi dintre elevi au și intrat în polemici cu susținătorii AUR care i-au făcut „useriști” și i-au insultat ridicând tonul, în încercarea de a-i intimida, până la intervenția unuia dintre organizatori. „Atenție la limbaj! Haideți de aici. Lăsați-i să își facă numărul”, a spus bărbatul, cu suficientă autoritate pentru ca grupul de presiune să se îndepărteze.

De altfel, tinerii au rămas, cu curaj, pe platoul din Piața Unirii până la încheierea acțiunii, care a decurs fără incidente. Echipaje ale Jandarmeriei mobilizate la faţa locului au supravegheat de la distanţă desfășurarea evenimentului.

Simion, împotriva certificatului verde

Sosirea lui Simion la Oradea a strâns sute de oameni într-o adunare care a depășit cu mult numărul maxim admis - de 100 de persoane. În plus, acțiunea nu a fost autorizată, liderul AUR făcând baie de mulțime și fiind asaltat pentru selfie-uri.

George Simion a susţinut că, în ciuda acuzațiilor, AUR nu diferenţiază pe bază de etnie sau de religie. "Suntem cu toţii cetăţeni români şi-i respectăm pe toţi cei care respectă limba română şi însemnele naţionale". În schimb, a criticat „teroriștii etnici de la UDMR”, care "încearcă să învrăjbească etniciile” și „să ţină izolată etnia maghiară".

"Promisiunea pe care v-o facem aici în Piaţa Unirii: Pe lângă că am scăpat de certificatul de muncă nazist (n.r. – certificatul verde pentru locul de muncă), vom scăpa împreună şi de acel certificat de intrare la restaurante, la sălile de fitness şi la restaurante. Nu e normal să-ţi ceară vreun act când te duci să faci sport! Mergem până la capăt!

Aveţi încredere în voi, în naţiunea noastră, avem un viitor la noi acasă, iar viitorul este al patrioţilor, nu al globaliştilor. Mergem înainte cu Dumnezeu. Doamne ajută!", şi-a încheiat Simion discursul, plin de patos și aplaudat de fani.

Amintim că, în urmă cu două zile, la Timişoara, George Simion şi simpatizanţii săi au intrat cu forţa în Primăria Timişoara, în cauză fiind deschis dosar penal.

”Domnule, lasă masca!”

Un alt incident a fost între simpatizanții partidului și un fost membru al organizației.

Deşi a fost exclus din partid din cauza problemelor sale penale, la acţiune a fost văzut şi controversatul deputat Mihai Lasca. Parlamentarul cu trecut penal s-a învârtit prin mulțime cu mâinile în buzunar, s-a întreținut cu foștii colegi și a ironizat două doamne care purtau mască. „Stați mascate acum?”, a întrebat Lasca. „E frig”, a răspuns una dintre ele. ”Da, că ține masca aia de cald...”, i-a aruncat deputatul.

De altfel, Lasca și-a continuat acțiunea de „demascare” inclusiv în public. „Domnule, lasă masca!”, i-a spus trăgând de mască fostul AUR-ist unui bătrân care s-a apropiat să îi spună ceva. „Dar îmi dă amendă de 10 milioane de lei...”, s-a scuzat vârstnicul, rămânând totuși cu masca sub bărbie. „Nu-ți dă, bă!”, i-a spus Lasca.

De altfel, cei mai mulţi dintre participanţii la întâlnirea cu George Simion nu purtau măşti de protecţie, încălcând astfel legea care impune purtarea acestora şi în spaţii deschise.

Membrii AUR Bihor au luat exemplul liderului Andrei Taichiș, care a venit și el tot fără mască. „Am o problemă la gură. În aer liber n-o port mască, dar o pun în spațiile închise”, a declarat acesta, chestionat de BIHOREANUL.

Amintim că, în urmă cu două zile, la Timişoara, George Simion şi simpatizanţii săi au intrat cu forţa în Primăria Timişoara, în cauză fiind deschis dosar penal.

Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Încântat de primirea entuziastă de care a avut parte miercuri, 24 aprilie, la un eveniment de campanie, Joe Biden și-a luat peste picior adversarul din cursa pentru prezidențiale. Biden l-a...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#elevi protest aur, #AUR oradea, #George Simion, #campanie electorala , #stiri politice