O elevă din Botoșani și-a tăiat venele în timpul orei. "Dintr-o armată de profesori și de personal al școlii, nimeni nu vede nimic"

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 10:57
3883 citiri
O elevă din Botoșani și-a tăiat venele în timpul orei. "Dintr-o armată de profesori și de personal al școlii, nimeni nu vede nimic"
Elevi în timpul orei FOTO Pexeles.com

O elevă dintr-o școală din județul Botoșani și-a tăiat venele în timpul unei ore, în urmă cu o săptămână. Cazul acestuia a fost prezentat directorilor de școli de șefa Inspectoratului Școlar.

Eleva de clasa a VII-a din Broscăuți i-a cerut voie profesorului de la oră să plece la baie, iar acolo și-a tăiat venele.

Se pare că totul a plecat de la unele neînţelegeri avute cu părinţii. Copila a fost găsită, i s-a acordat primul ajutor de către personalul din şcoală, după care au fost anunţaţi părinţii, scrie monitorulbt.ro.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei a condamnat atitudinea profesorilor din unitatea de învățământ cu privire la acest incident.

”Avem datoria să ne ocupăm de copii și să vedem ce se întâmplă cu ei. Să ne uităm cu atenție la fiecare dintre copiii pe care îi avem în fața noastră și să vedem ce li se întâmplă. Să nu ne mai trezim că pleacă un copil de la oră și că se duce la baie și își taie venele. Și nu a văzut nimeni nimic.

Nu a observat nimeni că se întâmplă ceva cu copilul acesta. Dintr-o armată de profesori și de personal al școlii, nimeni nu vede nimic. Că nu vezi se întâmplă…, dar nici să nu simți? Să nu te doară capul? Este impardonabil”, a spus Ada Macovei directorilor de școli.

Șefa IȘJ a subliniat că personalul didactic și nedidactic din școli trebuie să aibă grijă de copii, pentru că primesc salarii.

”Ei ar trebui să aibă grijă de copii pe banii statului. (…) Trebuie să-i responsabilizăm”, a mai spus Ada Macovei, potrivit botosaninews.ro.

Un alt incident foarte grav a avut loc tot în județul Botoșani, pe 4 aprilie, când un elev, în vârstă de 17 ani, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi, a ajuns din sala de clasă la spital, cu arsuri pe o mare suprafaţă a corpului, după un gest inconştient.

Elevii erau la ora de Educaţie tehnologică, când profesoara, care este şi directoarea liceului, a ieşit din clasă, pentru a rezolva o problemă de ordin administrativ.

Atunci s-a declanşat un adevărat haos în clasă şi pe hol, directoarea fiind avertizată de femeia de serviciu că unul dintre elevi luase foc în clasă.

Tânărul a ajuns la Urgențe, preluat de o ambulanţă direct de la şcoală, iar după ce medicii pediatri l-au stabilizat, a fost direcţionat către Iaşi, din cauza arsurilor şi gradului acestora.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au preluat ancheta în cazul elevului de 17 ani, incendiat în timpul unei ore la Liceul Tehnologic Flămânzi, şi fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
#elev, #vene taiate, #scoala, #Botosani, #profesori , #stiri invatamant