Caz fără precedent. Un elev din Gorj lăsat repetent în pandemie, după cursurile la distanță, a obținut în instanță anularea deciziei

Joi, 18 August 2022, ora 18:23 2513 citiri
Elevul a spus că nu a putut să participe la orele ținute online pentru că nu știa să folosească tableta FOTO generică / Pixabay

Instanța din România a rezolvat un caz fără precedent, anulând decizia prin care un elev din Târgu Jiu a fost lăsat repetent în timpul pandemiei de Covid-19.

Instanța a luat această decizie după ce băiatul, elev la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din municipiul Târgu Jiu, și părinții lui au demonstrat că nu a putut să participe la orele ținute online pentru că nu știa să folosească tableta.

În timpul anului școlar 2019-2020, când au fost introduse cursurile online, părinții elevului au cerut sprijinul profesorilor și al colegilor acestuia pentru a-l ajuta să se conecteze. Pentru că nimeni nu l-a ajutat, la finalul anului școlar, băiatul a fost declarat repetent, potrivit Digi24.

Prima dată, tatăl băiatului a depus o reclamație la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar reprezentanții instituției nu au găsit nereguli în urma verificărilor.

”Probabil, consultat cu juristul instituției, s-a considerat că nu are dreptate reprezentantul legal al minorului. S-a format o comisie, care a discutat aceste aspecte de natură legală, este o procedură în acest sens, orice astfel de reclamație ajunge în cadrul unei comisii care analizează aspectele”, a precizat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt ISJ Gorj.

Ulterior, părintele a mers în instanță, acționând în judecată școala, inspectoratul și Ministerul Educației. După mai multe termene, familia a avut câștig de cauză, însă răul era deja făcut. Copilul a fost nevoit să repete clasa a V-a.

”Procedura de hotărâre a instanței a fost pusă imediat în aplicare printr-o decizie a mea, au fost anulate acele acte administrative, respectiv situația din catalogul școlar și din foaia matricolă și adresa de comunicare prin care a fost înștiințat că a rămas repetent. Aceste acte au fost înmânate și familiei”, a declarat Vasile Udroiu - directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Părinții au cerut în instanță, pe lângă anularea repetenției, și promovarea copilului într-o clasă superioară, însă solicitarea a fost respinsă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News