USR cere explicații miniștrilor de Interne și al Justiției după fuga Elenei Udrea: ”Iohannis a avut dreptate când ne-a vorbit de un stat eşuat”

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 19:40
2688 citiri
USR cere explicații miniștrilor de Interne și al Justiției după fuga Elenei Udrea: ”Iohannis a avut dreptate când ne-a vorbit de un stat eşuat”
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu FOTO Facebook

USR a reacționat joi, 7 aprilie, după plecarea din țară a Elenei Udrea, în contextul în care, cu doar câteva ore mai târziu, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”.

USR solicită ministrului de Interne, Lucian Bode, și ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să explice public cum reuşesc politicienii corupţi să scape de răspunderea în faţa legii şi ce măsuri trebuie să ia autorităţile statului pentru a apăra interesele cetăţenilor, nu pe cele ale condamnaţilor penal.

Klaus Iohannis a avut dreptate când ne-a vorbit de un ”stat eşuat”. Aşa arată statul eşuat. Autorităţi paralizate, Elena Udrea a fugit şi nimeni nu ştie de ea. A fugit cu câteva ore înainte de aflarea sentinţei. Justiţia şi-a făcut treaba. E şi un semnal pentru toţi corupţii care, astăzi, cred că pot fura liniştiţi în noul sistem construit de Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Semnalul că vine rândul tuturor celor care au încălcat legea. Dacă nu peste un an, peste cinci sau şase. Autorităţile, în schimb, sunt paralizate. Aşteptăm urgent nişte lămuriri din partea lui Lucian Bode şi Cătălin Predoiu. Cum a fugit Elena Udrea din ţară? Unde este? Ce se întâmplă cu aducerea în ţară a altor corupţi celebri? Ce se întâmplă cu Ghiţă? Când începeţi să recuperaţi banii din averile furate?”, a transmis Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor şi vicepreşedinte USR, conform unui comunicat de presă al partidului.

Sursa citată mai spune că, în timp ce preşedintele Iohannis, ajutat de liderii ”coaliţiei sărăciei”, încearcă o militarizare a societăţii şi o alunecare a României spre iliberalism, pentru a închide gura celor care se opun sistemului – vezi şi cazurile recente de intimidare ale jurnaliştilor -, politicienii corupţi, care au spoliat ani la rând banii românilor, îşi văd liniştiţi de afaceri şi combinaţii în ţară sau în afara graniţelor.

USR se va opune oricărui atac la democraţia din România pus la cale de partidele aparţinând vechiului sistem de putere, conchide sursa menţionată.

Joi după-amiază, Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria.

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Indemnizaţia de internship ar putea să fie impozitată doar dacă aceasta este mai mare decât salariul de bază minim brut pe ţară, conform unei iniţiative legislative depusă de...
#Elena Udrea, #Ionut Mosteanu, #fuga elena udrea, #USR, #politicieni corupti , #stiri USR