Primul mesaj al Elenei Udrea, din Penitenciarul Târgșor: „Judecătorii n-au vrut să aplice legea în cazul meu!”

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 21:13
6390 citiri
Primul mesaj al Elenei Udrea, din Penitenciarul Târgșor: „Judecătorii n-au vrut să aplice legea în cazul meu!”
Elena Udrea dă vina pe „sistemul paralel din justiție”. FOTO: Ionuț Mureșan

În cele 3 zile care s-au scurs după ce autoritățile române au adus-o în țară și au depus-o la Penitenciarul Târgșor, Elena Udrea a scris un amplu mesaj pe care l-a postat pe Facebook cu ajutorul apropiaților. Condamnată la 6 ani de pușcărie în Dosarul „Gala Bute”, cu alte 2 procese pe rol, Elena Udrea dă vina pe „statul paralel”.

Elena Udrea a ales ca primă lectură motivarea deciziei Instanței supreme, prin care a fost condamnată în Dosarul Gala Bute la aceeași pedeapsă ca în 2018, atunci când a fugit pentru prima dată din țară.

Cum a doua oară nu i-a ieșit figura, Elena Udrea a fost repatriată săptămâna acesta din Bulgaria și a început executarea pedepsei la Penitenciarul de femei Târgșor.

De acolo, Elena Udrea și-a scris primele „impresii”, sub forma unui mesaj pe care l-a postat pe Facebook cu ajutorul avocaților, sau al iubitului ei, Adrian Alexandrov, care a vizitat-o sâmbătă, 18 iunie.

Reamintim că Elena Udrea mai are o condamnare pe fond de 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei din 2009, cauză aflată în apel la ICCJ, precum și Dosarul Hidroelectrica, pe final la Curtea de Apel București.

Ce mesaj a scris Elena Udrea din Penitenciarul Târgșor

Iată mesajul Elenei Udrea:

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?

Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști!

Dau doar două exemple din motivare:

1) Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripție despre care vorbește decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul inițial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ți-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecarii este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar și ar putea rejudeca un apel și în 6 luni, și în 3 luni.

2) Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu își mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripție de 15 ani, chiar și de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe. Teoria judecătorilor este buna să fie predată celor care vor ca prescripția să nu existe, eventual! Dar nu funcționează în contextul legii existente și nu a fost un argument care să îi oprească pe acești judecători să redeschidă toate celelalte dosare care acum se rejudecă. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind amenințați cu arestarea astăzi, cei trei denunțători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să își retragă denunțurile mincinoase.

Toate motivarea poate fi rezumată așa: Nu vrem să aplicăm legea în cazul lui Udrea, pentru că, dacă este rejudecată, este posibil să ne scape!

Da, așa este! Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este ACHITAREA MEA!

Nu uitați, este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea mea sunt declarațiile celor 3 denunțători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declarații mincinoase!

Asta nu a contat pentru judecătorii „sistemului paralel”, Florentina Dragomir sau Ionuț Matei, care, puși cu mâna în completele care m-au judecat, au executat ordinul de condamnare a mea, împotriva oricăror evidențe din dosar.

Eu am avut curajul să vin în România acum 3 ani de bunăvoie, să mă supun rejudecării dosarului Gala Bute, crezând că justiția a devenit corectă și independentă după Decizia nr. 685/2018 a CCR și că voi avea parte de lege și dreptate de data asta!

Abuzul făcut acum împotriva mea este mai mare chiar decât ceea ce au făcut Florentina Dragomir și Ionuț Matei (n.r. - în 2018), care măcar s-au prefăcut că mă judecă 3 ani.

Acum mi se spune clar „ție nu vrem să îți aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem să respectăm nimic”.

Cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi așa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiție”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători și i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineața zilei de 7 aprilie și să îmi respingă contestația în anulare. Cineva care este disperat să nu se rejudece Gala Bute pentru ca eu să rămân condamnată ilegal!”.

Cum a rămas Elena Udrea cu decizia de condamnare din 2018

Pe data de 7 aprilie 2022, ICCJ a condamnat-o pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată pe data de 5 iunie 2018, dar suspendată ca urmare a deciziilor CCR pe tema completurilor nelegal constituite de la ICCJ.

Acum, Înalta Curte a respins contestația în anulare declarată de Udrea și a menținut pedeapsa aplicată în 2018.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la „Gala Bute”, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Elena Udrea, #condamnare, #Gala Bute DNA, #Penitenciarul targsor , #justitie