Elena Udrea a descoperit condițiile în care copiii își vizitează părinții la pușcărie. ”Cui folosește aceasta lege inumană, ilogică, barbară?”

Sambata, 06 August 2022, ora 14:12
6517 citiri
Elena Udrea a descoperit condițiile în care copiii își vizitează părinții la pușcărie. ”Cui folosește aceasta lege inumană, ilogică, barbară?”
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute FOTO: Ionuț Mureșan

Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare, și-a văzut fiica în penitenciar. A fost anunțul făcut pe pagina sa oficială de Facebook, sâmbătă, 6 august.

"Pentru ca tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, și chiar în timp real, ca am fost vizitată de fetița mea, vă confirm că după aproape 4 luni și un demers anevoios mi-am văzut în sfârșit copilul.

Aș fi dorit ca Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași ca să își viziteze mama, acum 6 ani", declară Elena Udrea.

"O să aduc în discuții o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil sa își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecție”, fără sa se poată atinge, fără sa îi poată sta în brațe, fără sa poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult.

Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal în serie condamnat pe viață.

Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei? S-au creat momente dramatice, când copiii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor.

Dacă tot există o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama și copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?

Sunt studii recente din SUA, care arată că, copiii ale căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieții și, mult mai probabil decât în cazul celorlalți copii, devin ei însuși infractori. Deci, la ce și cui folosește această lege inumană, ilogică, barbară chiar?", a declarat Elena Udrea.

"Dacă tot sunt obligată să mai stau în penitenciar, unde am ajuns printr-un abuz terifiant al unor judecători ai ICCJ, măcar sa încep să fac ceva bun pentru cei de aici, condamnate sau angajați ANP, ba chiar pentru societate, având în vedere că ce se întâmpla într-un penitenciar afectează direct și indirect și societatea", spune Elena Udrea, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

"Și revin cu o altă inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuții le pot primi. Legea spune că se poate primi un singur pachet cu alimente, o dată pe lună, compus din 10 kg mâncare plus 6 kg de fructe și legume.

Cum poți păstra mâncarea 30 de zile? Mai ales ca acum, la 30 de grade afară, mâncarea nu rezista de pe o zi pe alta, având în vedere ca nă exista frigidere aici, sau chiar și iarna este imposibil să păstrezi mâncarea și mai ales fructele și legumele pentru o lună întreagă.

Și care este logica acestei reguli? Cât timp există dreptul la a primi 3-5 vizite pe luna, de ce nu se poate împarți cantitatea de mâncare pentru a fi primită in transe la fiecare vizita?", se întreabă Elena Udrea.

"În România, persoanele cu probleme psihice grave sunt deținuțe în penitenciare în loc sa fie trimise în spitalele de psihiatrie. Ceea ce face ca Romania să fie continuu condamnată la CEDO pentru condițiile din închisori, iar de plătit plătește fiecare cetățean din buzunarul propriu", se arată în postarea făcută de Udrea.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
#Elena Udrea, #mesaj, #inchisoare, #Romania , #condamnata