Din închisoare, Udrea îl ceartă pe Ministrul Justiției. Garanțiile pe care le cere pentru a reveni în România

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 15:09
7771 citiri
Din închisoare, Udrea îl ceartă pe Ministrul Justiției. Garanțiile pe care le cere pentru a reveni în România
Elena Udrea adusă în sala de judecată pe 10 mai FOTO captură Digi 24

Elena Udrea a transmis un nou mesaj din închisoare, din Bulgaria, miercuri, 25 mai, pe pagina sa de pe Facebook.

De această dată Udrea i se adresează ministrului Justiției, reformulând ideea că este victima unui abuz și că a fost condamnată ilegal:

“Înțeleg domnule Ministru al Justiției că sunteți preocupat de faptul că unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 (cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România.

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într- o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai că urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât și decizia CJUE din 21.12.2021?

Dar despre faptul că fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiției dumneavoastră, ce părere aveți? Aveți vreo părere? Care este poziția dvs că Ministru al Justiției față de acest caz? Dar față de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra curții constituționale, chiar și contra CJUE, iar alții ar vrea dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt amenințați, unde nu s-a stabilit încă o poziție coerentă și unitară față de falsul conflict între CCR și CJUE ( în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveți curajul să tranșați)?

Ca membru al CSM, ați ridicat acest subiect în ședințele consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza lașității unor magistrați și a slabei calități a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pt omor, răpiri, violuri și tâlhării. De 3 ani justiția dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă?

Cetățenii României aparțin Europei, și așa cum au dreptul să aleagă o școală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să își caute dreptatea dacă în țară lor domnește haosul în Justiție, și sunt abuzați de cei care ar trebui să aplice legea în mod corect, iar politicienii că dvs și marea majoritate, nici măcar opinii nu reușiți să aveți sau nu îndrăzniți!

Nu e nevoie să va străduiți să mă aduceți în țară, dacă dvs că Ministru al Justiției îmi garantați că în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea, vin singură domnule Predoiu! Dacă nu puteți garanta unuia, sau mai multor cetățeni ai țării din guvernul căruia faceți parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneți în funcție?

Domnule Predoiu, încă mai aveți șansa să vă ridicați și ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteți! Nu o ratați! Că cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie", a transmis Udrea pe Facebook.

Judecătorii ÎCCJ au amânat luni, 23 mai, decizia privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute.

Recursul în casaţie va fi judecat pe 20 iunie și este ultima cale extraordinară de atac la care a recurs Udrea pentru a nu executa pedeapsa de 6 ani.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
#Elena Udrea, #Facebook, #inchisoare, #Ministrul Justitiei , #stiri Elena Udrea