„Evadarea” trasă la indigo. Cum a fentat Elena Udrea „vigilența” autorităților române pentru a doua oară

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 17:23
10670 citiri
„Evadarea” trasă la indigo. Cum a fentat Elena Udrea „vigilența” autorităților române pentru a doua oară
Condamnată definitiv joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea, ar fi fugit deja din țară FOTO Facebook/ Elena Udrea

Condamnată definitiv joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea, ar fi fugit deja din România.

O situație asemănătoare s-a întâmplat și la condamnarea fostului demnitar din 2018. Când a fost dată atunci în urmărire internațională, Elena Udrea nu se mai afla deja în țară.

Urmărită oficial

Joi, 7 aprilie 2022, polițiștii s-au deplasat la locuința Elenei Udrea pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei, însă nu au găsit-o acasă.

Elena Udrea apare deja drept urmărită pe site-ul Poliției Române.

Condamnarea „a prins-o” în Costa Rica

Elena Udrea a mai fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute și în mai 2018, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute.

Fostul ministru se afla atunci, la momentul pronunțării sentinței, în Costa Rica.

Polițiștii nu i-au dat de urmă, așa că au dat-o și atunci în urmărire internațională.

Elena Udrea a aflat că a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare, în Costa Rică, acolo unde se află încă de la începutul anului 2018. Avocatul ei a anunțat instanța în luna aprilie că fostul ministru ar avea statut de refugiat politic.

În luna aprilie, avocatul Elenei Udrea transmitea magistraților, care judecau dosarul Gala Bute, că Elena Udrea are statut de refugiat politic.

Udrea spunea că nu vrea să mai fugă

Întoarsă din Costa Rica, Elena Udrea declara în 2021 că nu vrea să mai fugă din țară.

Elena Udrea spunea în urmă cu un an că nu vrea să fugă din țară. "Sunt un om liber, am un copil, vreau să îl cresc în libertate".

"Sunt singurul caz care s-a întors în țară de bunăvoie. Dacă aș fi vrut să nu mă întorc, nu mă întorceam acum doi ani. Am venit pentru că mi-am dorit să mă întorc și, vă amintesc, plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanței.

Despre plecarea mea în Costa Rica cred că nu e cazul să discutăm. Cu toate acestea, eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica și nu se pune problema în acest moment să fie un risc ca eu să plec undeva", a afirmat Elena Udrea.

Ea a spus că nu înțelege de ce statul "merge cu toată forță" împotriva ei, de vreme ce nu mai are o funcție publică.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Elena Udrea, #Gala Bute DNA, #urmarire internationala , #stiri Elena Udrea