Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România. Când va fi judecată

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 15:15
4487 citiri
Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România. Când va fi judecată
Elena Udrea în Bulgaria FOTO captură Digi24

Elena Udrea a depus contestație împotriva deciziei de extrădare în România, marți, 26 aprilie. Curtea de Apel din Sofia va stabili data la care va judeca această contestație.

Elena Udrea nu mai poate invoca în apărarea ei condițiile improprii din arestul din România, după ce Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis documente oficiale la primul termen prin care au precizat că Elena Udrea va sta în condiții bune.

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfăcută de televizorul primit, poate primi, în baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducerea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiind infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legătura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, potrivit Antena 3.

Elena Udrea se află în continuare în arestul poliției bulgare, iar de Paște a avut permisiunea să vorbească la telefon o dată pe zi cu logodnicul și cu copilul ei.

Elena Udrea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară când încerca să treacă în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata.

Era dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare, în dosarul "Gala Bute".

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#Elena Udrea, #contestatie, #extradare, #Bulgaria, #inchisoare, #Romania , #stiri Elena Udrea