Udrea, singura femeie în arestul din Blagoevgrad printre zeci de bărbați. Merge la o toaletă comună prin faţa tuturor

Joi, 02 Iunie 2022, ora 16:33
8215 citiri
Udrea, singura femeie în arestul din Blagoevgrad printre zeci de bărbați. Merge la o toaletă comună prin faţa tuturor
Elena Udrea FOTO / Ionuț Mureșan

Judecătorii din Bulgaria au decis miercuri, 1 iunie, că Elena Udrea rămâne în arest, după un nou termen al procesului.

Elena Udrea a început să plângă în timp ce le dădea judecătorilor bulgari o declarație și le-a cerut să o lase să îşi vadă fetiţa.

Elena Udrea a povestit pentru Antena 3 că este singura femeie între zeci de bărbaţi în arestul Blagoevgrad, unde este o singură toaletă comună, fiind obligată să treacă prin faţa tuturor.

"În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele.

În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat. După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit", a declarat Elena Udrea în sala de judecată.

"Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine.

În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest", a spus fostul ministru.

Noul termen stabilit de judecători este 8 iunie.

Tribunalul din Blagoevgrad a decis pe 20 aprilie că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

Instanța a amânat de mai multe ori pronunțarea sentinței.

Avocaţii lui Udrea au cerut amânarea pe 18 mai, sperând că între timp, până la următorul termen, la Bucureşti se va pronunţa o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#Elena Udrea, #conditii, #inchisoare, #Bulgaria, #barbati, #toaleta , #stiri Elena Udrea