Cine e Elena Rybakina, adversara de azi a Simonei Halep: a lăsat Rusia pentru Kazahstan

Joi, 07 Iulie 2022, ora 07:43 4721 citiri
Elena Rybakina FOTO Instagram

Simona Halep o va înfrunta azi pe Elena Rybakina (locul 23 WTA, Kazahstan) în semifinalele turneului de la Wimbledon. Partida are loc după prima semifinală, cea dintre Ons Jabeur și Tatjana Maria (15.30).

În vârstă de 23 de ani, Elena Rybakina s-a născut la Moscova. A practicat gimnastica și patinajul artistic, însă a crescut prea mult în înălțime pentru a face performanță în aceste sporturi. Așa că tatăl ei a dus-o la tenis.

La sfârșitul liceului, ea trebuia să aleagă dacă va merge la colegiu sau va juca în continuare tenis. Tatăl ei ar fi optat pentru prima variantă, întrucât epuizase resursele financiare. "Aveam oferte de la Universități din SUA, dar eu îmi doream în continuare să joc tenis. Apoi, Federația din Kazahstan mi-a făcut o ofertă și pentru mine a fost ușor să aleg".

Rybakina a pătruns în circuitul profesionist în 2017, în 2018 a obținut prima ei victorie, iar în 2019 a câștigat primul ei titlu, chiar la București, după o finală cu Patricia Țig, pe care a învins-o cu 6-2. 6-0.

S-a mai impus la Hobart, în 2020, și mai are șase finale jucate.

La meciurile directe, Simona o conduce cu 2-1. Ultima lor confruntare a avut loc la US Open, cu Halep câștigând greu, în trei seturi. Simona declara atunci. "A fost o luptă grea. Știam că va pune presiune pe mine și va lovi puternic și că trebuie să lupt pentru fiecare punct în parte, pentru că ea nu renunță niciodată. Ea a arătat că este foarte puternică din punct de vedere mental, foarte stabilă emoțional. Până la final a fost perfect la fel din punct de vedere emoțional și puternic din punct de vedere mental."

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News