Scandal cu jigniri dure. Mirel Palada sare la gatul Elenei Basescu

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 11:55
8020 citiri
Scandal cu jigniri dure. Mirel Palada sare la gatul Elenei Basescu
Foto: Cronica Romana

Purtatorul de cuvant la Guvernului, Mirel Palada, a facut o serie de acuzatii dure la adresa europarlamentarului Elena Basescu care a criticat decizia guvernului de a pune taxa pe domeniile de Internet care se termina cu. ro.

Mirel Palada a declarat ca fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu le ia apararea bisnitarilor care incearca sa faca afaceri cu domenii pe Internet.

"Putem crede ca ii apara pe bisnitarii de domenii, cum le spuneti dumneavostra. De fapt, taticul ei este in Opozitie, asa ca are interes sa scoata in evidenta tot ce cred ei ca va crea nemultumire. Ca sa atace politic si, dintr-o masura buna, sa o prezinte ca o masura rea", a declarat Palada, pentru DCNews.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a explicat de ce masura platii pe domeniu de Internet este o decizie buna a Executivului.

"E o masura binevenita pentru a permite accesul multora, limitat pana acum de catre cei care vor sa speculeze unele domenii. Ma refer la cei care au achizitionat zeci sau sute de domenii, in scopul revanzarii. Acestea stau nefolosite, iar unii care vor sa-si deschida un site, au o afacere, vor sa comunice pe Internet, nu pot achizitiona domeniile respective. Este o taxa modica, nu va afecta utilizatorii, ci doar speculatorii", a aratat Mirel Palada.

Proprietarii domeniilor de Internet ".ro" vor plati o taxa anuala

Joi, fiica cea mica a presedintelui a scris pe Facebook referindu-se la noua taxa: "Ponta pregateste cenzura Internetului. Oare asta a invatat din China? Guvernul socialist de la Bucuresti nu mai stie de unde sa scoata bani. Urmeaza taxa pentru mersul pe jos".

Miercuri, guvernul a anuntat ca proprietarii domeniilor ".ro" vor plati, de acum incolo, o taxa de inregistrare, dar si una anuala de reinnoire, la propunerea Registrului national RoTLD din ICI Bucuresti, care gestioneaza paginile de Internet din Romania.

Numarul site-urilor cu domeniul ".ro" este de circa 700.000, astfel ca suma totala obtinuta astfel va fi una foarte mare. Cuantumul taxelor urmeaza sa fie stabilit de Ministerul Comunicatiilor si Societatatii Internationale.

Costul actual pentru un domeniu de Internet inregistrat in Romania este de 51,26 de dolari, plus TVA. In prezent, nu exista taxa anuala pentru reinnoire - mentenanta.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Mirel Palada Elena Basescu atac dur, #Palada Basescu tatic opozitie, #Palada comentariu Eba taxa Internet , #europarlamentar