PSD cere ca Mircea Basescu sa fie anchetat

Luni, 24 August 2009, ora 14:14 2787 citiri
Foto: Arhiva

Partidul Social Democrat a cerut luni organelor abilitate sa inceapa o ancheta care sa investigheze acuzatiile care i se aduc lui Mircea Basescu avand in vedere ca este pentru prima data, in istoria unei tari civilizate, cand presedintele si membrii familiei sale sunt implicati in "aceste afaceri dubioase".

"In sedinta Biroului Permanent al PSD de luni s-a discutat si problema in care este implicat presedintele Romaniei si membrii familiei sale. Mircea Basescu este actionar intr-o firma care se pare ca face trafic de armament. Avand in vedere ca pentru prima data in istoria unei tari civilizate se intampla acest lucru noi cerem organelor abilitate sa faca lumina in acest caz", a declarat luni deputatul Lia Olguta Vasilescu.

Deputatul PSD a mai spus ca nu s-a pus inca problema infiintari unei comisii parlamentare pentru Mircea Basescu si PSD nu va propune acest lucru, dar o vor face, daca PNL va formula o astfel de cerere. Pe de alta parte social democratii au discutat luni despre comisia Elena Udrea si modul in care ea s-a prezentat acolo si au ajuns la concluzia ca democrat liberala se crede mai presus de lege.

"Elena Udrea este un ministru care se crede deja mai presus de lege. In cazul ei avem un conflict intre institutiile statului. Este primul ministru postdecembrist care isi permite sa sfideze Parlamentul Romaniei. Il rugam pe premierul Boc sa rezolve aceasta situatie ca sa nu ajungem ca ministrii sa fie mai presus de lege", a mai declarat aceasta.

Coalitia a decis data alegerilor prezidentiale

Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, a mai declarat luni ca social-democratii si democrat-liberalii au convenit in sedinta coalitiei ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare in data de 22 noiembrie, data care va trebuie oficializata printr-o Hotarare de Guvern.

"S-a discutat in sedinta coalitie ca data cea mai probabila, deci se pare ca este acceptata de ambele parti, pentru 22 noiembrie", a declarat Olguta Vasilescu, intrebata fiind pentru cand s-a stabilit organizarea alegerilor prezidentiale.

Lia Olguta Vasilescu a mai declarat ca nu este o chestiune noua faptul ca PD-L le-a propus mai multor membrii PSD sa treaca in tabara lor.

"Stim de la inceputul acestui mandat parlamentar ca au fost multi colegi care au primit propuneri de a se inscrie in PD-L. Momentan nu a dezertat nimeni si speram ca pe viitor sa nu avem aceste probleme", a mai declarat social democrata.

Lia Olguta Vasilescu a mai declarat ca nu s-a discutat despre niciun fel de document secret si nici nu cred ca este un document al PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News