Mesajul lui Basescu pentru EBa, dupa demisia din PDL

Marti, 25 Martie 2014, ora 13:38 5529 citiri
Foto: Facebook Elena Basescu

Presedintele Traian Basescu i-a trimis un mesaj de incurajare fiicei sale, Elena Basescu, imediat dupa ce aceasta a anuntat ca nu isi mai depune candidatura pentru Parlamentul European, desi avea stranse semnaturile din partea cetatenilor.

"Este prima ta zi ca om politic adevarat, pentru ca oamenii politici adevarati stiu sa puna interesul partidului deasupra interesului personal, iar interesul national deasupra interesului de partid. Tata", i-a scris Traian Basescu fiicei sale, a dezvaluit Elena Basescu pe contul sau de Facebook.

Cristian Preda: EBa a strans 100.000 de semnaturi, o chem pe lista PMP

Elena Basescu a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca intra in Partidul Miscarea Populara, dar ca nu va candida la alegerile europarlamentare, desi i s-a oferit pozitia a doua pe lista de candidati. Motivul ei ar fi unul "moral".

"La fel ca in anul 2009, am strans cu foarte mare usurinta numarul necesar de semnaturi pentru a candida. Am apelat la cunostinte din toate partidele politice, la prieteni si la familie. Pozitionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora. Trocurile imorale sunt rezervate marilor justitiari. Desi am numarul de semnaturi, nu voi candida independent pentru ca nu doresc sa iau 1-2-3 procente din scorul PMP", a sustinut fiica presedintelui.

Elena Basescu a demisionat duminica din Partidul Democrat Liberal. Ea isi incepuse cariera politica in PDL, iar in februarie 2008 a fost aleasa in functia de secretar general al Organizatiei de Tineret a PDL.

Elena Basescu a demisionat din PDL - Update (Video)

Pentru alegerile europarlamentare precedente ea a demisionat in luna martie 2009 din PDL si a candidat ca independent, sustinuta in sectiile de votare de PDL, despre care presa a scris ca si-a pus toate organizatiile sa furnizeze cate 10 voturi in fiecare sectie pentru fiica cea mica a presedintelui.

A.V.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News