Elena Basescu il face praf pe Buglea, in plenul Parlamentului European

Luni, 04 Februarie 2013, ora 23:05
7291 citiri
Elena Basescu il face praf pe Buglea, in plenul Parlamentului European
Foto: Arhiva

Eurodeputata PDL Elena Basescu a denuntat luni, la Strasbourg, in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, afirmatiile lui Rares Buglea, consilier local PNL in Alba Iulia, privind sterilizarea femeilor rrome sarace care nu dispun de conditii pentru a-si creste copiii 'in conditii cat de cat umane' si i-a cerut comisarului european pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, Viviane Reding, sa reactioneze in acest caz.

Eurodeputata a avut o interventie pe aceasta tema in cadrul dezbaterii privind 'Eliminarea si prevenirea tuturor formelor de violenta impotriva femeilor si fetelor'. 'Sunt consternata mai ales de faptul ca el se intreba retoric: 'De ce sa o lasam sa-l mai nasca si pe al doilea, de ce sa o lasam sa mai nasca si pe al cincilea?'. Deci avem de a face cu discriminare de gen, etnica si de statut social. Mai mult, este o incalcare flagranta a drepturilor fundamentale ale omului, respectiv dreptul la viata.

Un liberal sustine sterilizarea femeilor rrome

Surprinzator este faptul ca acest domn care instiga la ura rasiala a colaborat cu o fundatie care desfasoara proiecte finantate din fonduri europene pentru protectia rromilor. Ar fi trebuit sa cunoasca faptul ca exista o strategie europeana de incluziune a rromilor, iar ca tara membra a UE nu putem folosi folosi practici care ne trimit cu gandul la Holocaust, atunci cand peste 400.000 de evrei si de rromi au fost sterilizati', a spus Elena Basescu in plenul PE.

Pe de alta parte, pentru a condamna violenta impotriva femeilor, ea a facut referire la atacul armat de anul trecut de la un coafor din zona Perla, in care doua persoane au fost ucise si opt ranite. 'La fel de condamnabila ca discriminarea este si violenta propriu-zisa impotriva femeilor.

Infractiunile de violenta nu sunt de cele mai multe ori raportate, iar in cazul in care ele sunt raportate, autoritatile nu le trateaza cu prioritatea cuvenita. Voi exemplifica cu o tragedie petrecuta in Bucuresti anul trecut, cand un politist si-a ucis sotia si pe colega ei de serviciu in urma unui atac armat. Au existat 14 sesizari de comportament agresiv depuse la politie impotriva barbatului, insa autoritatile au preferat sa le ignore', a spus eurodeputata PDL.

Rares Buglea sustine, potrivit unei postari facute de acesta pe o retea de socializare, ''sterilizarea femeii rrome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane''.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Elena Basescu Buglea Parlament European, #Elena Basescu sterlilizare femei rrome , #europarlamentar