Elena Basescu: Sa vedem daca, dupa renumarare, e tot domnul Blaga in frunte

Sambata, 23 Martie 2013, ora 18:57
4742 citiri
Elena Basescu: Sa vedem daca, dupa renumarare, e tot domnul Blaga in frunte

Alegerile interne din PDL nu sunt lipsite de scandal. Dupa ce prima numaratoare a voturilor l-a dat castigator din primul tur pe Vasile Blaga, buletinele de vot ar putea fi renumarate.

"Diferenta e foarte mica. Sa vedem daca, dupa renumarare, e tot domnul Blaga in frunte. Daca da, pentru dansul e o victorie cat o infrangere", a declarat Elena Basescu, pentru Ziare.com.

Un reprezentant al comisiei de numarare a voturilor a declarat, pentru B1TV, ca s-a decis sa se renumere voturile, deoarece ar exista o neconcordanta de peste 200 de voturi.

Astfel, si-au inregistrat prezenta 4.359 de delegati, in schimb totalul voturilor obtinute de cei 3 candidati se ridica la peste 4.600 de voturi.

Pe de alta parte, Traian Igas, membru in comisia de numarare, a declarat ca nu s-a decis renumararea, ci doar se analizeaza contestatia depusa de unul dintre conducatorii de motiuni.

Potrivit unor surse Ziare.com, Elena Udrea ar fi cerut numarararea voturilor.

Surse din tabara lui Vasile Blaga au declarat, pentru Ziare.com, ca, dupa prima numarare, Blaga a obtinut 2404 voturi, Elena Udrea 2013, in vreme ce Monica Macovei a avut doar 119 voturi.

Blaga a castigat alegerile din primul tur cu 2.344 voturi

PDL isi alege sambata presedintele in cadrul unei Conventii Nationale Extraordinare, care are loc la Romexpo. Cei 5.000 de delegati din toata tara au avut de ales dintre cei trei candidati inscrisi in cursa: Vasile Blaga, Monica Macovei si Elena Udrea.

Primul care a sustinut un discurs de pe scena congresului a fost presedintele Traian Basescu, care i-a laudat pe pedelisti pentru ca "au salvat tara", chiar si cu pretul pierderii de popularitate, si i-a indemnat sa faca o schimbare, fara sa a se pronunta insa explicit in favoarea unui candidat.

In afara de alegerea presedintelui partidului, delegatii PDL au mai votat si pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii precum si pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale pentru Revizie si Control.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elena Basescu renumarare voturi, #Elena Basescu alegeri PDL , #PDL