Elena Basescu, pe lista cu datornici a Fiscului: Cum explica mezina fostului presedinte

Marti, 17 Mai 2016, ora 17:24 9245 citiri
Foto: Facebook/Elena Basescu

Elena Basescu apare pe lista datornicilor publicata luni de ANAF, cu suma de aproape 24.400 de lei, insa fiica cea mica a fostului presedinte sustine ca si-a platit darile la stat si ca este vorba despre o eroare a Fiscului.

"Datoria invocata de ANAF este o eroare a acestei institutii. In 2014, pe vremea cand eram europarlamentar, aveam domiciliul in Sectorul 2. Acum, am domiciliul in Sectorul 1. Situatia a aparut pentru ca ANAF-ul nu a facut transferul informatiei intre Sectorul 2 si Sectorul 1. Mai mult, cu circa 30 de zile in urma, am fost personal la ANAF Sector 1 si ANAF Sector 2, facand, cu documente, proba achitarii obligatiilor.

Din pacate, pana la aceasta ora, nu s-a facut operarea datelor. Inchei, spunand ca nu am niciun fel de datorie la stat. N.B. Plata s-a facut prin tert platitor, conform regulilor Parlamentului European", a scris pe Facebook Elena Basescu.

Clarificarile fiicei fostului presedintele vin dupa ce numele sau a aparut pe lista publicata luni de ANAF cu persoanele fizice care aveau datorii mai mari de 1.500 de lei la stat, la 31 martie 2016. Pe lista se regasesc peste 187.000 de contribuabili, care cumuleaza restante de 3,4 miliarde de lei. Printre datornici se numara politicieni, oameni de afaceri, vedete, dar si regele Mihai al Romaniei.

Predoiu sustine ca si-a platit datoriile la ANAF: Nu pretind scuze de la bietii functionari

Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei

Si Ciorbea are datorii la Fisc: Eu si sotia facem eforturi deosebite ca sa le achitam

Topul romanilor cu cele mai mari datorii la Fisc: Robert Negoita se afla pe primul loc

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News