Elena Basescu: La Bruxelles sunt mentinuti in functii de experti ai PPE protejati ai lui Frunzaverde

Duminica, 17 Martie 2013, ora 21:35
3271 citiri
Elena Basescu: La Bruxelles sunt mentinuti in functii de experti ai PPE protejati ai lui Frunzaverde
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Elena Basescu spune ca, la Bruxelles, sunt mentinuti "protejatii" lui Sorin Frunzaverde, intrebandu-i, duminica, in fata unor democrat-liberali, la Targu Mures, pe Anca Boagiu si Marian Jean Marinescu, daca nu au "tineri pregatiti", dar someri, care sa-i inlocuiasca pe acestia.

Elena Basescu, sustinatoare a motiunii Elenei Udrea la sefia PDL, a reclamat, duminica, in fata a peste o suta de democrat-liberali, la Targu Mures, faptul ca la Bruxelles sunt mentinuti in functii de experti ai grupului Partidului Popular European foarte multi "apropiati si protejati" ai lui Sorin Frunzaverde, trecut recent de la PDL la PNL.

Ea i-a intrebat public, in timpul discursului, pe Anca Boagiu si Marian Jean Marinescu daca nu au "tineri pregatiti", dar someri, in organizatii, care sa-i inlocuiasca pe "protejatii" lui Frunzaverde.

"Conducerea actuala ii mentine pe acesti oameni in functii, unde sunt platiti cu salarii de 5-8.000 de euro. As vrea sa va intreb, doamna Anca Boagiu: nu aveti someri in Organizatia de Tineret de la sectorul 2? As vrea sa va intreb, domnule Marian Jean Marinescu: nu aveti someri in Organizatia de Tineret de la Dolj?

Nu exista tineri pregatiti care au fost fideli partidului si au ramas alaturi de noi, care ii pot inlocui pe protejatii domnului Sorin Frunzaverde, care se afla la Bruxelles de sase ani? De ce inventati, domnule Marian Jean Marinescu, concursuri care sa justifice mentinerea acestora in functie?", a spus Elena Basescu, in aplauzele celor prezenti.

Ea a adaugat ca "cel mai corect" ar fi ca acele posturi, "care sunt oricum atribuite pe linie de partid", sa le revina tinerilor someri din Organizatia de Tineret, "care si-au pierdut locurile de munca din cauza atasamentului fata de conducerea partidului".

In alta ordine de idei, Elena Basescu a declarat presei ca presedintele Traian Basescu s-a referit la europarlamentarii grupului USL - care au criticat alocarea bugetara care a revenit Romaniei la Consiliul European - atunci cand a afirmat ca vor avea ocazia sa obtina o marire de 8-9 miliarde de euro in cadrul dezbaterilor care vor avea loc in PE, dar ea personal e convinsa ca acestia nu vor avea forta de a impune acest lucru.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Elena Basescu Sorin Frunzaverde, #Elena Basescu europarlamentari , #europarlamentar