Elena Basescu in PE: Opozitia sustine proiectul USL privind reorganizarea administrativa

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 23:45 2735 citiri

Europarlamentarul PDL Elena Basescu a sustinut in plenul Parlamentului European de la Strasbourg un discurs referitor la reorganizarea administrativa a Romaniei, precizand ca Opozitia sprijina acest proiect pe care l-a promis USL.

"In acest an, in Romania, conform promisiunilor USL - coalitia de stanga aflata la guvernare, va incepe procesul de reorganizare administrativa a teritoriului national, pe regiuni de dezvoltare. Aceasta reforma extrem de necesara a fost propusa si de guvernele de dreapta, insa nu s-a putut realiza din lipsa unei majoritati parlamentare solide. USL are acum majoritatea necesara pentru ca acest proiect sa fie adoptat si din promisiune sa devina realitate! Si noi, politicienii din Opozitie, sustinem acest proiect", a declarat Elena Basescu.

In opinia sa, obiectivele reorganizarii trebuie sa fie "marirea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene, marirea autonomiei locale si reducerea aparatului birocratic".

"Statul trebuie sa fie suplu, eficient, sa lucreze in folosul oamenilor si sa nu fie o povara pentru cei care platesc taxe si impozite. Noua organizare administrativa a tarii trebuie sa corespunda obiectivelor de dezvoltare economica si sociala a Romaniei si sa tina cont de regiunile de dezvoltare, asa cum au fost ele convenite cu Comisia Europeana", a mai spus europarlamentarul PDL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii